Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dukátové buchtičky s krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 99
Do 90 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7283 kcal
Bílkoviny 233 g
Sacharidy 546 g
Tuky 435 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušeno! Dukátové buchtičky s krémem jsou jako návrat do dětství. Není možné je nemilovat. Lze je podávat také s řidším vanilkovým pudinkem, ale věřte, že žloutkový krém má své kouzlo. Jestli s ním nemáte žádné zkušenosti, o recept i jeho přípravu se s vámi rádi podělíme.

Suroviny

mléko 200 ml
vlažné
+ na vysypání pracovný plochy
vejce 2 ks
z poloviny citronu
olej 200 ml
+ 2 lžíce na obalení
sůl 1 špetka
Na žloutkový krém
mléko 750 ml
rum 2 PL
nemusí být

Postup

1

Droždí, lžíci cukru, čtyři lžíce mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít do pěny (kvásek).

2

Prosátou mouku smíchejte se zbylým cukrem, solí, citronovou kůrou, vajíčkem, olejem a kváskem, přidejte zbývající mléko a vypracujte těsto.

3

Těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte na čtyři části a rozválejte na válečky. Ty pokrájejte na malé kousky a z nich tvořte kuličky.

4

V misce je potřete olejem a skládejte do pekáčku. Nechte v teple půl hodiny kynout.

5

Pak je v troubě předehřáté na 180 stupňů upečte do červena; trvá to dvacet pět až třicet minut.

6

Mezitím uvařte krém. Svařte mléko, rozpůlený vanilkový lusk a polovinu cukru a nechte na vypnuté plotýnce čtvrt hodiny louhovat; pak přeceďte.

7

Žloutky rozmíchejte se zbytkem cukru a postupně k nim zašlehejte polovinu horkého mléka.

8

Zbytek mléka znovu zahřejte a za stálého míchání přilévejte žloutkovou směs. Míchejte na mírném ohni deset minut, aby krém zhoustl jako řídký pudink. Pozor, nesmí se vařit! Dochuťte rumem.

9

Ještě teplým krémem přelijte horké buchtičky a hned podávejte.

Proč krém?

  • Vanilka vám provoní celý byt a sametově jemná chuť vás katapultuje do sedmého nebe a výš.
  • Vrátíte se k původnímu receptu – a my se s vámi klidně vsadíme, že budete nadšeni!

Proč pudink?

  • Někdy není času nazbyt, a pak se rychlá a plnohodnotná alternativa žloutkového krému víc než hodí.
  • Uděláte radost chuťové paměti, která občas zatouží po jídle, jež dávno znáte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

05.03.2008 20:44
Dneska jsem buchtičky pekla a konstatuju, že zatím všichni přežíváme... Jestli ono to nebude tím, že salmonela se nedrží uvnitř vajíčka, ale na skořápkách a hodně vzorným umytím vajíček se jich nezbavíte sice na 100%, ale aspoň trochu jo....
07.11.2007 08:03
Recept se nachází v č.5/07, str. 24
07.11.2007 13:58
Doporucuji do hotoveho variciho kremu lehce vmichat snih ze 2 bilku a jenom zavarit, teprve pote ochutit rumem. Je to lahodne.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč