Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový chlebíček s rozinkami a čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 102
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2843 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 352 g
Tuky 120 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčný, nepříliš sladký a rychle upečený banánový chlebíček, to je ten nejlepší piknikový dezert! Jednoduchý banánový chlebíček v sobě navíc ukrývá kousky čokolády a rozinky. Pokud máte rádi ořechy, určitě přidejte i je a rázem obyčejný moučník z přezrálých banánů povýšíte na luxusní banana bread!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 bal
hnědý cukr 50 g
vejce 1 ks
velké
máslo 100 g
změklé
hodně zralé, rozmačkané
rozinky 1 hrst
lze nahradit nasekaným sušeným ovocem
strouhaná, lze vynechat

Postup

1

Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy. V jiné míse utřete cukr s vejcem a máslem; pak přidejte rozmačkané banány i rozinky či sušené ovoce, případně i nastrouhanou čokoládu. Vlijte podmáslí a promíchejte.

2

Přisypte mouku prosátou s práškem do pečiva a zpracujte.

3

Troubu předehřejte na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Hranatou chlebíčkovou formu velikosti 21 x 11 x 6 cm či formu na srnčí hřbet vymastěte a vyložte papírem na pečení. Vložte do ní těsto.

4

Pečte půl hodiny nebo až chlebíček vyběhne a bude na povrchu hladký.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

30.08.2006 10:48
sladké. Zbytek rodiny si nestežoval, ale moje chuťové buňky by radši něco výraznějšího. Možná zákusek pollít sladkou omáčkou, javorovým sirupem?...
20.08.2006 19:12
Už jsem ho pekl asi 5x po sobě. Měním jen ingredience jako čokoláda, různé sušené ovoce, kokos.
08.08.2006 15:54
Výborný, musela jsem ho upéct dva víkendy po sobě :-)
02.07.2006 13:20
recept som vyskusala - je vyborny.Len mi robia starosti niektore ceske vyrazy ako napr. podmasli - co to znamena po slovensky?pomozte mi plz
08.08.2006 15:53
Marwen, na netovým slovníku píšou "cmar", tak nevím, zda Ti to pomůže
21.11.2006 13:13
Ano podmáslí je cmar v slovencine, ja som tiez nad tym dlho dumala, ale zachranil ma obchod -- mliekaren MILSY mala na vyrobku napisany aj cesky aj slovensky nazov :)) Tak to idem vyskusat, hadam sa to podari a bude taky skvely ako vsetci pisete ;-)
19.08.2008 11:10
podmasli je CMAR, zila jsem 3 roky v Bratislave a tyto problemy jsem resila v opacnem gardu.
30.06.2006 13:50
Velice postradam u receptu jejich kalorickou hodnotu, vite nekdo napriklad hodnotu u tohoto chlebicku?? Moc by mi to pomohlo...

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...