0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Piškotky plněné pudinkovým krémem

Piškotky plněné pudinkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Piškotky plněné pudinkovým krémem

3.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 40 piškotů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3973 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 538 g
Tuky 157 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsadíme se, že ze stolu zmizí jako první! Doporučujeme vyrobit co nejmenší piškotky, aby se vám dobře jedly.

Suroviny

krupicový cukr 50 g
mouka pšeničná hladká 80 g
pudinkový prášek 20 g
vanilkový
bílek 4 ks
žloutek 1 ks
rozšlehaný
Na náplň
mléko 300 ml
odtučněné
krupicový cukr 60 g
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
káva instantní 1 PL
máslo 100 g
Na mléčnou hmotu
sušené mléko 100 g
odtučněné
moučkový cukr 200 g
voda 4 PL
máslo 10 g

1 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ke žloutku přidejte asi třetinu mouky a rozmíchejte. V druhé nádobě vyšlehejte bílky s cukrem na sníh. Obě hmoty spojte a zlehka vmíchejte zbytek mouky s pudinkovým práškem.

2 Plech vyložte pečicím papírem a pomocí sáčku s hladkou trubičkou na něj stříkejte piškotky. Pečte zhruba čtvrt hodiny. Nechte vychladnout a teprve pak sejměte pečicí papír.

3 Zatímco piškotky chladnou, připravte náplň a mléčnou hmotu. Začněte náplní: Z mléka, kávy, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Za stálého míchání ho nechte zchladnout; pak směs rozšlehejte elektrickým robotem, přidejte Floru nebo Ramu a ještě krátce vyšlehejte na hladký krém. Mléčnou hmotu vyrobíte smícháním a zpracováním sušeného mléka, cukru, vody a tuku; výsledek by měl být tuhý a nelepivý. (Pokud se přichytává k podložce, podsypávejte hmotu moučkovým cukrem.)

4 Polovinu piškotků vydlabejte, naplňte pudinkovým krémem a slepujte s nevydlabanými piškoty. Hotové cukroví uložte do chladničky a mezitím rozválejte mléčnou hmotu na plát silný zhruba dva milimetry. Ten pak rozkrájejte na čtverečky, do každého zabalte slepený piškot a ,zakulaťte‘. Hotové plněné piškotky skládejte do papírových košíčků. Uchovejte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Cukroví je výborné, ale do bílé hmoty v žádném případě nedávejte Floru ligt, je příliš tekutá a nikdy se z ní nepodaří vytvořit "tuhou" hmotu. Druhý pokus (první s Florou skončil v koši) s máslem byl mnohem lepší. Do krému jsem taky pro jistotu zašlehala Heru, linie nelinie.

Anonym

Plně souhlasím, to se může rovnou přidat do hmoty voda a výsledek je ten samý. S to Florou je to dost "úlet"!

Anonym

špatně se zabaluje piškot do marcipánu a je velice těžké udělat to tak aby to vypadalo pěkně a navíc nechutnalo!

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit