0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Maccheroni s čočkovým krémem

Maccheroni s čočkovým krémem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1823 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 265 g
Tuky 49 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červená čočka má oproti jiným luštěninám velkou výhodu – je velmi rychle uvařená. I díky tomu se tato úprava těstovin řadí k bleskovým.

Suroviny

máslo 3 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný
čočka červená 100 g
propláchnutá
bobkový list 2 ks
voda 500 ml
koriandr mletý 0.3 ČL
sůl
pepř
šalotka 6 ks
na měsíčky
šalvěj 8 lístek
cukr 2 ČL
jablečný ocet 1 PL
320 g
těstoviny maccheroni

1 Na 1–2 lžících másla zpěňte nasekaný česnek, přidejte 100 g propláchnuté červené loupané čočky, 2 bobkové listy, 500 ml vody, 1/3 lžičky mletého koriandru, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a vařte za občasného míchání 20 minut. Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte. Na lžíci másla zvlášť 3–4 minuty opékejte 6 šalotek na měsíčky a 8 lístků šalvěje. Pak osolte, přidejte 2 lžičky cukru a nechte trochu  zkaramelizovat. Vmíchejte lžíci jablečného octa a po 30 sekundách vypněte. Maccheroni nebo jiné trubky smíchejte s čočkovým krémem a ozdobte opečenou šalotkou.

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit