Zamotávané tortilly

Zamotávané tortilly

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 777 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 32 g
Tuky 45 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zamotávací hrátky s tortillovými plackami budou spolehlivě bavit každé dítě. Bylo-li by libo váleček, nebo spíš balíček?

Suroviny

cibule 1 ks
malá
sádlo 1 ČL
lze nahradit olejem
hovězí maso mleté 200 g
rajčatové pyré 100 ml
konzervované
sůl 0.5 ČL
necelá
salát 4
rajčata 1 ks
středně velké
zakysaná smetana 125 ml
česnek 0.5 stroužku
nemusí být

1.  Na rozehřátém sádle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte maso a míchejte, dokud nezhnědne; stačí dvě až tři minuty. Přidejte rajčatové pyré, osolte a promíchejte. Ztlumte plamen, zakryjte poklicí a nechte aspoň hodinu dusit; občas promíchejte. Maso bude měkké a uvařené už po pár minutách, ale delší tepelné zpracování mu přidá na jemnosti. Hotovou omáčku můžete jeden až dva dny uchovat v lednici.
2.  Listy salátu pokrájejte na nudličky, rajče překrojte na čtvrtky a ty ještě na zhruba půlcentimetrové kousky. Do smetany přidejte prolisovaný česnek a špetku soli, a máte skvělou jednoduchou zálivku. Zeleninu a zálivku dejte do samostatných misek, uzavřete a nechte v lednici.
3.  Tortilly je třeba před použitím nahřát. Nejjednodušší to je v mikrovlnné troubě – každou placku ohřívejte deset vteřin při výkonu 750 W. Anebo rozehřejte dostatečně velkou pánev a opékejte na ní tortilly asi půl minuty. Poté je přesuňte na talíř a hned plňte masovou omáčkou, zeleninou a zálivkou.

Komentáře

Anonym

Tento recept mame z Apetita uz asi pol roka doma a je skvelyyyy. Jedli sme to asi 4 dni v kuse!!!

Anonym

Místo masa jsem dala uvařenou zauzenou sóju. Nemá to chybu a od masa to skoro nerozeznáte. Mám to potvrzený od masožroutů, kteří ani nevěděli, že sóju jedí. Výtečné

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit