Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1956 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 343 g
Tuky 17 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typickou dobrotu od stánků s občerstvením si hravě vyrobíte doma. Skvěle chutnají naslano i netradičně nasladko.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
droždí 30 g
mléko 300 ml
sůl špetka
cukr 1 kostka
olej
na smažení
Na dochucení
kečup
eidam
strouhaný
česnek
utřený
švestková povidla

1 Spojte lžíci mouky, kostku cukru, droždí a 100 ml mléka. Dejte vzejít kvásek. Děti můžete pověřit jeho pozorováním – jakmile hlídka nahlásí, že se dělají velké bubliny, můžete pokračovat.

2 K vzešlému kvásku přidejte zbylé mléko i mouku, osolte a vypracujte hladké těsto. Hotovo máte ve chvíli, kdy při hnětení vznikají bubliny a těsto se odlepuje od vařečky. Pak ho už jenom poprašte moukou a dejte mu přibližně půlhodinku na vykynutí.

3 Za asistence dětí tvarujte z těsta malé bochánky a nechte je čtvrt hodiny vykynout na pomoučeném vále. Potom je vytahujte tak, aby vznikly placky, a ty vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte po obou stranách. Hotové langoše ochuťte tak, jak máte rádi – česnekem, kečupem, sýrem anebo třeba povidly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Anonym

Tak to vyzkouším,už teď se mi zbýhají sliny:-)

Anonym

Langoše s přidáním jogurtu, kečupu, jedlé sody kvasnic, oleje a hladké mouky jsou nepřekonatelné.

Anonym

Arleno, upřesni prosím Tě recept, chtěl bych to vyzkoušet. Díky Honza

Anonym

Veľmi by som chcela vediet, ako mi zostanu langoše mäkké ako z obchodu. Mne sa to nedari, po smažení zostanú tvrdé. Dakujem za rady. O potretí cesnakom viem, ale ten ja neznášam.

Anonym

Evo, zkuste jiný recept, tento se mě zdá neúplný. Aby bylo těsto vláčné mělo by tam být trochu oleje a já do těsta nastrouhám i menší syrovou bramboru

Anonym

Evy, zkus přidat do těsta kousek sádla, budou pak měkkoučké:)))

Anonym

Já mam z táborové kuchyně osvědčený tip na měkké a vláčné langoše. Ještě teplé je dáváme do hrnce a ten PŘIKLOPÍME poklicí, tím se tam tvoří pára a langoše jsou měkké.

Anonym

moc dekuju za recept zrovna ho delam.tak snad se povede!

Anonym

vyskúšali sme a moc nám chutili ;-))

Anonym

Týýjo dík za recept,snad se mi povedou ;)

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit