Typickou dobrotu od stánků s občerstvením si hravě vyrobíte doma. Domácí langoše skvěle chutnají naslano i netradičně nasladko. Někdo dává přednost kečupu, jiný miluje kombinaci jogurtu (nebo zakysané smetany) a česneku. Dejte si záležet na kynutí, bez správně naběhlého těsta nebudou nikdy tak dobré.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte lžíci mouky, lžičku cukru, droždí a 100 ml vlažného mléka. Nechte vzejít kvásek. Jakmile se na něm začnou dělat velké bubliny, můžete pokračovat.
K vzešlému kvásku přidejte zbylé mléko i mouku, osolte a vypracujte hladké těsto. Hotové je ve chvíli, kdy se odlepuje od vařečky nebo hnětacího háku. Pak ho poprašte moukou a nechte 30 minut kynout.
Z těsta odebírejte kousky a tvarujte malé bochánky. Nechte je 15 minut vykynout na pomoučeném vále.
Ve větším hrnci nebo hluboké pánvi rozpalte vysokou vrstvu rostlinného oleje. Z vykynutých bochánků vytvarujte placky a ty vkládejte do rozpáleného oleje a smažte po obou stranách dozlatova.
Hotové langoše ochuťte tak, jak máte rádi – česnekem, kečupem a sýrem nebo třeba povidly.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slovanská kuchyně na talíři: výběr 40 ověřených receptů(40 receptů )
Komentáře