Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Langoše
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 390
Do 75 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1962 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 345 g
Tuky 17 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typickou dobrotu od stánků s občerstvením si hravě vyrobíte doma. Domácí langoše skvěle chutnají naslano i netradičně nasladko. Někdo dává přednost kečupu, jiný miluje kombinaci jogurtu (nebo zakysané smetany) a česneku. Dejte si záležet na kynutí, bez správně naběhlého těsta nebudou nikdy tak dobré.

Suroviny

droždí čerstvé 30 g
mléko 300 ml
vlažné
sůl 1 špetka
olej
na smažení
Na dochucení
strouhaný
utřený
švestková povidla

Postup

1

V míse smíchejte lžíci mouky, lžičku cukru, droždí a 100 ml vlažného mléka. Nechte vzejít kvásek. Jakmile se na něm začnou dělat velké bubliny, můžete pokračovat.

2

K vzešlému kvásku přidejte zbylé mléko i mouku, osolte a vypracujte hladké těsto. Hotové je ve chvíli, kdy se odlepuje od vařečky nebo hnětacího háku. Pak ho poprašte moukou a nechte 30 minut kynout.

3

Z těsta odebírejte kousky a tvarujte malé bochánky. Nechte je 15 minut vykynout na pomoučeném vále.

4

Ve větším hrnci nebo hluboké pánvi rozpalte vysokou vrstvu rostlinného oleje. Z vykynutých bochánků vytvarujte placky a ty vkládejte do rozpáleného oleje a smažte po obou stranách dozlatova.

5

Hotové langoše ochuťte tak, jak máte rádi – česnekem, kečupem a sýrem nebo třeba povidly.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

02.06.2008 08:51
Ahojky.Holky mám recept na Langoše,kt.těsto můžete dát do lednice.Může to tam být i týden a neskazí se.kdykoliv vás popadne chut si udeláte a máte pořád čerství.
05.06.2008 15:03
..no tak šup sem s tím receptem:
11.06.2008 10:56
já na vás zapoměla.Slibuji že zítra ten recept máte.ted jsem v práci a snad i večer se mi to povede. Děkuji.
13.06.2008 23:14
1kg polohrubej muky, 500ml mlieka, 250 ml kyslej smetany, 50g kvasnic, 1 kávová lžička /KL/ kryštálového cukru, 1 Kl soda bikarbony, sol Udeláme kvásek z asi 2 dcl vlažného mlieka, cukru a kvasníc. Zmiesime s ostatnými ingrediencemi, vypracujeme cesto, zakryjeme folii a dáme do lednice na 60 min.Cesto vydrží v lednici i týden.
31.05.2008 21:20
je často dělám děti je mají moc rády a do těsta přidávám jednu štředně velkou bramboru.
12.04.2008 10:50
Sehnat chutné těsto na langoše, které by skutečně chutnalo jako "těsto na lagoše" pro mě byl nadlidský úkol. Ale tenhle recept vážně funguje. Langoše chutnaly přesně tak jak měly. Skvělé!
27.12.2007 19:17
Nakolko som na sladke, zamilovala som sa do sladkeho variantu: slivkovy lekvar (alebo iny aromaticky) a kysla smotana - cize ako na dolky.... nam, nam... da sa to aj na kupovane, ale nech su bez cesnaku :-)))
11.11.2007 08:34
Dekuju za recept schanela sem ho louho no a ted si konecne s manzelem a synem smlsnem langose !!!!!!!!!!!!!!!
12.09.2007 17:49
tak tyhlety langoše něměly chybu. byly opravdu vynikající. všem doporučuju je zkusit
03.09.2007 17:40
Recept se nachází v č.10/05, str.63

Apetit magazín