0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládovo-arašídový pohár

Čokoládovo-arašídový pohár

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4882 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 307 g
Tuky 371 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu rychlý dezert, který se hodí i na slavnostní příležitosti. Zkuste ho posypat solenými arašídy, vytvoří to v ústech úžasný chuťový koncert.

Suroviny

smetana ke šlehání 175 ml
mléčná čokoláda 100 g
arašídové máslo 100 g
jemné
zlatý sirup 3 PL
lze nahradit medem
zmrzlina 4
karamelová
čokoládová zmrzlina 4
vanilková zmrzlina 4
arašídy 4 PL
sekané

1 V kastrůlku smíchejte smetanu, nalámanou čokoládu, arašídové máslo a sirup.

2 Zvolna zahřívejte za stálého míchání asi 2 minuty, až se čokoláda rozpustí a přísady promísí.

3 Do pohárů rozdělte zmrzlinu a zalijte ji čokoládovo-arašídovou omáčkou a posypte sekanými arašídy.

Něco navíc:
Z přísad v našem receptu připravíte asi dvojnásobné množství omáčky, než je potřeba. Je to však přebytek jen zdánlivý, protože je tak dobrá, že si s ní budete polévat pohár opakovaně.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

Anonym

v českém vydání Nigella Lawsonová Vaříme expres, Euromedia Group, k.s. - Ikar, Praha 2009 na str. 130. Omáčka je mimořádně lahodná a stejně doporučeníhodné jsou dle mého názoru i mnohé jiné její tamější recepty.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit