0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3273 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 476 g
Tuky 77 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lžíce v ní skoro stojí…

Suroviny

čočka 500 g
rajče 400 g
lze použít také konzervovaná
mrkev 1 ks
na kolečka
česnek 2 stroužky
cibule 2 ks
bobkový list 2 ks
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
ocet
na dochucení, lze vynechat
olivy černé 50 g
papričky plněné sýrem (lze vynechat)

Postup

1

Propláchnutou, případně předem namočenou čočku dáme do hrnce a zalijeme tak, aby voda sahala asi centimetr nad ni.

2

Přidáme všechny ostatní suroviny a vaříme na mírném ohni, dokud čočka úplně nezměkne (asi hodinu).

Podáváme horké nebo při pokojové teplotě, s tmavým chlebem, olivami, případně pikantní zeleninou jen tak ‚k zakousnutí‘.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Nedala jsem tam tolik olivového oleje. A udělala jsem to tak, že jsem namočila tu čočku a vedle v hrnci jsem na oleji zpěnila na půlkolečka nakrájenou cibuli na tu jsem dala mrkev a česnek a pak jsmem tam přidala ještě klobásku ;). Pak olivy a sterilovaná rajčata (ne protlak , ale rajčata). Pak jsem tam přilila tu nabobtnalou čočku, bobkový list, pepř a jednu chilli sušenou papričku a všechno jsem to dohromady vařila. Když to bylo skoro hotové tak jsem tam dala jeden slepičí bujon a jednu kostku olivy+bazalka. Mooooooooooc mňamkózní bašta. Jo a ještě jsem to malilinkato zahustila sypanou jížkou, ale jen tak zlehýnka, protože té vody tam není moc

Anonym

To omu,co psala autorka článku musíte nutně věřit!!!!A to proto,že to vařila moje ségra a to je tedy ukrutně dobrá kuchařka!!!Pořád vymýšlí nějaký dobrůůůtky.

Anonym

Souhlasím, s touto úpravou byla polévka výborná. Olivy jsem použila plněné zelené, pomohlo to barevně a chuťově nevadilo, naopak. Použila jsem předvařenou čočku.

Anonym

doporučuji přidat namíso normálního octa vinný, je to vynikající!!!

Anonym

je skutečně mňamkózní! Dala jsem méně oleje, přikápla nálev z feferonek a též použila zelené olivy s fefer. náplní. Přilila jsem taky decku červeného, ocet vynechala.Nemá chybu! Příště bych ještě přidala mrkev, dvojnásobek neuškodí.

Anonym

Před přidáním čočky jsem lehce orestovala cibuli, oleje jsem použila méně. Příště zkusím nahradit ocet červeným vínem a před servírováním určitě ozdobím kopečkem zakysané smetany a bylinkami.

Anonym

ted jsem zrovna dojedla a je fakt výborná. Já jsem tu cibuli s česnekem osmahla na troše olivového oleje a přidala do polévky, olivy jsem vynechala a okyselila citronem a ještě přidala dvě lžíce zakysané smetany.

Anonym

tato polévka je vynikající.Pikantnější, výraznější chuť než klasická čočkovka.Všem mooc chutnala.

Anonym

Polévka je to výborná! Časem jsem recept podle chuti upravovala a ubrala trochu čočky a dala více mrkve a černých oliv. Je to osvěžující letní polévka.

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit