0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brokolice zapečená s lososem po italsku

Brokolice zapečená s lososem po italsku

4 / 5. Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8556 kcal
Bílkoviny 512 g
Sacharidy 309 g
Tuky 572 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká a rychlá večeře z jednoho pekáče. Krásně ji doplní osvěžující zelený salát.

Suroviny

těstoviny 250 g
krátké hladké (kolínka, trubičky)
brokolice 300 g
na větší růžičky
máslo 20 g
mouka pšeničná hladká 20 g
mléko 600 ml
mascarpone 100 g
nebo smetana ke šlehání
sušená rajčata 8 plátků
na kousky
kapary 2 PL
propláchnuté
ančovičky (konzerva) 8 ks
bazalka 10 lístků
na kousky
losos 4 filety
čerstvý a bez kůže
čedar 50 g
vyzrálý nebo jiný ostrý tvrdý sýr -najemno
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vsypte do ní těstoviny. Promíchejte a vařte je podle návodu na obalu; čtyři minuty před koncem varu přisypte brokolici. Tato doba by jí měla stačit k tomu, aby zkřehla, ale zůstala ještě pevná. Těstoviny s brokolicí sceďte.
 

2

Máslo, mouku a mléko dejte do většího kastrolu, promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte, aby vznikla hladká hustá omáčka. Sejměte z ohně, vmíchejte mascarpone nebo smetanu, sušená rajčata, kapary a ančovičky. Přisypte těstoviny a brokolici, osolte a opepřete.

3

Filety lososa překrojte napůl a rozložte v jedné vrstvě na dno pekáče o rozměrech přibližně 20 x 30 x 5 cm. Navrch naneste těstoviny s omáčkou, poprašte strouhaným sýrem a posypte bazalkou.

4

Zapékejte tak půl hodiny, až začne směs probublávat a zezlátne. (Nepečte zbytečně dlouho, aby se ryba nepřepekla.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Anonym

Je to skvělé, a pro vegetariány (tedy pro sebe) to dělám bez lososa. Na chuti to neztratí ani trošku :-)

Barbora Kieselová

Tak toto je luxusní a přitom velmi jednoduchý recept. Dpoporučuji všem !!!

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit