Lehká a rychlá večeře z jednoho pekáče. Krásně ji doplní osvěžující zelený salát.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vsypte do ní těstoviny. Promíchejte a vařte je podle návodu na obalu; čtyři minuty před koncem varu přisypte brokolici. Tato doba by jí měla stačit k tomu, aby zkřehla, ale zůstala ještě pevná. Těstoviny s brokolicí sceďte.
Máslo, mouku a mléko dejte do většího kastrolu, promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte, aby vznikla hladká hustá omáčka. Sejměte z ohně, vmíchejte mascarpone nebo smetanu, sušená rajčata, kapary a ančovičky. Přisypte těstoviny a brokolici, osolte a opepřete.
Filety lososa překrojte napůl a rozložte v jedné vrstvě na dno pekáče o rozměrech přibližně 20 x 30 x 5 cm. Navrch naneste těstoviny s omáčkou, poprašte strouhaným sýrem a posypte bazalkou.
Zapékejte tak půl hodiny, až začne směs probublávat a zezlátne. (Nepečte zbytečně dlouho, aby se ryba nepřepekla.)
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kopr a losos: 31 receptů pro milovníky lososa(31 receptů)
Komentáře
04.01.2007 17:35
Ňam
31.08.2007 13:37
Apetit 4/05
24.03.2009 13:49
Perfekt