Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co takhle dát si burger? 5 tipů na nejlepší podniky v Česku

Co takhle dát si burger? 5 tipů na nejlepší podniky v Česku
sdílet:
Chcete si po náročném dni vychutnat dokonalý burger se šťavnatým kusem masa a pořádnou porcí čerstvé zeleniny? Vybrat dobrou burgrárnu může být někdy potíž. Zapomeňte na zdlouhavé pročítání recenzí na Googlu a inspirujte se našimi tipy. Přinášíme vám seznam restaurací, ve kterých vám naservírují jedny z nejluxusnějších burgerů u nás.

1. Dish (Praha)

Pokud hledáte v ulicích hlavního města podnik, kam určitě zaskočit na voňavý burger, Dish by neměl uniknout vaší pozornosti. Podle průzkumu z roku 2019 vám tady připraví jeden z vůbec nejlepších burgerů v Evropě. Na seznamu vítězných podniků totiž Dish obsadil třetí místo.

Z jídelního lístku můžete vybírat z celé řady neodolatelných pochutin, mezi nimiž nechybí ani speciální burgery s plesnivým sýrem a portským vínem nebo zauzeným jablkem. Ještě pořád se divíte, proč právě Dish vybojoval v ostré kulinářské konkurenci bronzovou placku?

2. Němý Medvěd (Mělník)

Proslulou mělnickou restauraci najdete přímo v centru města. Na výběr máte hned z několika lahodných burgerů – na své si přijdou milovníci hovězího, ale i vyznavači ostřejších chutí. Příznivci bezmasé stravy potom ocení veganskou verzi burgerů od „Beyond Meat“.

A kdyby vám snad název podniku dělal trochu vrásky na čele, nemějte obavy: v mělnickém „brlohu“ umí být pěkně veselo! Stačí ochutnat pivní speciality z tamějšího minipivovaru, které vám zaručeně rozvážou jazyk.

3. Original Baseball Restaurant – Arrows (Ostrava)

Na cestách může pořádně vyhládnout. Pokud zamíříte do „průmyslového srdce“ republiky a po dlouhém putování dostanete chuť na pořádný burger, neměli byste vynechat restauraci Arrows přímo u baseballového stadionu.

Objevte krásy (a chutě) starého Chicaga nebo si užijte jedinečnou sportovní atmosféru. Přitom se můžete vychutnat burger s kuřecím prsem nebo třeba ruským dresinkem. Náročnější labužníci zase dají přednost dozlatova vypečeným žebrům.

4. Hadog (České Budějovice, Praha)

V Americe ještě chvíli zůstaneme – vydáme se totiž do podniku, ve kterém se to americkými názvy doslova hemží. Ať už se rozhodnete pro Arizona burger s hovězím a vejcem, bezmasý Vegas nebo bagetu Philadelphia, vaše chuťové buňky se určitě zatetelí radostí.

A pokud se budete chtít po skvělé baště trochu osvěžit, vyzkoušejte některou z pravých amerických limonád podle aktuální nabídky. Enjoy your meal!

5. Burgr’s Club (Lednice)

Milovníky historie svádí lednický areál k návštěvě odnepaměti. Chcete-li si od památek na chvíli odpočinout a nabrat síly na další cestu, můžete se zastavit v nedalekém Burgr´s clubu.

Pestrá nabídka našlapaných burgerů vás dostane nejen složením, ale také netradičními názvy: zakousnout se můžete do El Pasa s avokádem a jalapeňos nebo do hovězího Lichtensteina. Na ty největší gurmány potom čeká skutečná výzva v podobě „Bestie“ – burgeru s více než půl kilem masa. Pokud ani potom nebudete mít dost, můžete zrelaxovat třeba u vybraného moravského vína.

Už se vám sbíhají sliny a balíte na cesty? Nebo byste raději vlastní burger přímo z pohodlí domova?

Podívejte se do sekce pod článkem, kde najdete spousty osvědčených receptů na šťavnaté burgery, které zvládnete připravit i v domácích podmínkách.

Autor: petr.suth

Apetit magazín

KVÍZ: Pochoutky na dovolené aneb víte, co jíte?
  • Kvízy

KVÍZ: Pochoutky na dovolené aneb víte, co jíte?

Kdo by se netěšil na léto a na dovolenou? Se slunečným počasím a odpočinkem se často nese poznávání nových zemí a samozřejmě také jídla. Snad každý někdy zatoužil ochutnat typickou místní pochoutku, jenže ho třeba odradil neznámý název...