Pokud máte rádi hummus a zrovna vám trocha této arabské pasty zbývá v lednici, určitě jí ozdobte plněná avokáda. K téhle kombinaci se totiž skvěle hodí!
Suroviny
avokádo
1
ks
přepůlené
200
g
fazole s kukuřicí např. Smes Mexiko od Bonduelle
tuňák
160
g
v olivovém oleji
cibule červená
1
ks
malá, nakrájená na tenké plátky
citronová štáva
1
lze nahradit šťávou z limety
sůl
pepř
tabasco
1
1. Dužinu z avokáda vyberte lžičkou do misky. Přisypte scezenou fazolovou směs, okapaného a rozdrobeného tuňáka, pokrájenou cibulku a promíchejte se šťávou z citronu nebo limety. Osolte a opepřete podle chuti.
2. Směsí naplňte vydlabané poloviny avokáda. Zastříkněte tabaskem a ihned podávejte.
2. Směsí naplňte vydlabané poloviny avokáda. Zastříkněte tabaskem a ihned podávejte.