Pokud máte rádi hummus a zrovna vám trocha této arabské pasty zbývá v lednici, určitě jí ozdobte plněná avokáda. K téhle kombinaci se totiž skvěle hodí!
Suroviny
avokádo
1
ks
přepůlené
fazole
200
g
fazole s kukuřicí např. Smes Mexiko od Bonduelle
tuňák
160
g
v olivovém oleji
cibule červená
1
ks
malá, nakrájená na tenké plátky
citronová šťáva
1
ČL
lze nahradit šťávou z limety
sůl
pepř
tabasco
1
ČL
1 Dužinu z avokáda vyberte lžičkou do misky. Přisypte scezenou fazolovou směs, okapaného a rozdrobeného tuňáka, pokrájenou cibulku a promíchejte se šťávou z citronu nebo limety. Osolte a opepřete podle chuti.
2 Směsí naplňte vydlabané poloviny avokáda. Zastříkněte tabaskem a ihned podávejte.