Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
BeBe střecha s banánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 318
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 střechu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4733 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 388 g
Tuky 288 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balíček oblíbených sušenek můžete během pár chvil snadno proměnit v efektní dezert, nad kterým každý zajásá. Střecha z BeBe sušenek s tvarohovo-máslovým krémem, banánem a čokoládovou polevou je právem rodinným stříbrem mnoha domácností – předurčuje ji k tomu jednoduchý recept, efektní tvar, známé chutě a špetka nostalgie navrch. Suroviny pravděpodobně máte doma a další velkou výhodou je fakt, že kvůli tomuto moučníku nemusíte rozehřívat troubu. 

Suroviny

máslo 200 g
jemný, ne vaničkový
rum 2 PL
sušenky 1 bal
BeBe světlé
sušenky 1 bal
BeBe tmavé
tmavá čokoláda 200 g
(nebo 2 balení čokoládové polevy)
tuk
100% nebo kakaové máslo

Postup

1

V misce utřete cukr s máslem, po chvíli přidejte tvaroh i rum a vyšlehejte dohladka.

2

Na alobal naskládejte jako šachovnici sušenky – měly by tvořit tři řady po sedmi kusech, střídejte světlé a tmavé.

3

Gumovou stěrkou nebo paletovým nožem na sušenky rozetřete polovinu tvarohového krému.

4

Na krém naskládejte vrstvu sušenek, jen to udělejte obráceně – tak, aby na tmavé vždy ležela světlá a naopak. Rozetřete zbylý krém a na prostřední řadu sušenek položte oloupané banány.

5

Vezměte za alobal za delší strany a přiklopte je k sobě tak, aby se sušenky spojily do střechy.

6

Zákusek uložte do lednice a počkejte, až ztuhne. Pak ho polijte tmavou čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni s kouskem 100% tuku nebo pár pecičkami kakaového másla (můžete použít i 2 balení čokoládové polevy rozpuštěné podle návodu na obalu).

7

Uložte do lednice – nejlépe na noc, ať sušenky zvláční. Bebe střechu podávejte nakrájenou na řezy.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...