0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 218
Více než hodinu Snadné Na 2 střechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4530 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 411 g
Tuky 276 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo neochutnal BeBe střechu, jako by neexistoval… Předkládáme vám největší hit českých hospodyněk!

Suroviny

moučkový cukr 150 g
máslo 200 g
tvaroh měkký 2 bal
jemný, ne vaničkový
rum 2 PL
sušenky 1 bal
BeBe světlé
čokoládové sušenky 1 bal
BeBe tmavé
banány 2 ks
čokoládová poleva 2 bal
nebo 200 g čokolády rozpuštěné s kakaovým máslem či 100% tukem

Postup

1

V misce utřete cukr s máslem, po chvíli přidejte tvaroh i rum a vyšlehejte.

2

Na alobal naskládejte jako šachovnici sušenky – měly by tvořit tři řady po sedmi kusech, střídejte světlé a tmavé.

3

Gumovou stěrkou nebo paletovým nožem na sušenky rozetřete polovinu tvarohového krému.

4

Na něj naskládejte vrstvu sušenek, jen to udělejte obráceně – tak, aby na tmavé vždy ležela světlá a naopak. Rozetřete zbylý krém a na prostřední řadu sušenek položte oloupané banány.

5

Vezměte za alobal za delší strany a přiklopte je k sobě tak, aby se sušenky spojily do střechy.

6

Zákusek uložte do lednice a počkejte, až ztuhne. Pak ho polijte čokoládovou polevou a vraťte do chladničky – nejlépe na noc, ať sušenky zvláční.

7

Podávejte nakrájené na řezy.

Související články

3x krémový dezert
  • Tipy a triky

3x krémový dezert

Náhlá chuť na sladké? Pokud máte v lednici alespoň smetanu, mléko a vejce, umícháte skvostné dezerty....
5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit