Bílá sangria s hroznovým vínem

Bílá sangria s hroznovým vínem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1418 kcal
Bílkoviny 1 g
Cukr 116 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemáčejte ovoce v nálevu opravdu déle než 4 hodiny, jen tak je sangria nejchutnější a konzistence ovoce nejlepší.

Suroviny

víno bílé 1.5 l
suché, například chardonnay nebo sauvignon blanc
krupicový cukr 50 g
jemnější
džus ovocný 250 ml
s příchutí hroznové víno
nektarinky 1 ks
zralá, na plátky
mandarinky 1 ks
lze použít pomeranč, na tenké měsíčky
hroznové víno 1
rozpůlené kuličky bez pecek
sodovka 250 ml
vychlazená
led kostky
k podávání

Víno nalijte do džbánu nebo skleněné mísy na bowli, přidejte cukr a míchejte do rozpuštění. Přidejte hroznový džus, pokrájené ovoce a dolijte sodovkou. Přikryjte a uložte na hodinu do lednice, maximálně však na 4 hodiny.

Před podáváním doplňte ledem nebo další vychlazenou sodovkou.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit