Nemáčejte ovoce v nálevu opravdu déle než 4 hodiny, jen tak je sangria nejchutnější a konzistence ovoce nejlepší.
Suroviny
víno bílé
1,5
l
suché, například chardonnay nebo sauvignon blanc
krupicový cukr
50
g
jemnější
džus ovocný
250
ml
s příchutí hroznové víno
nektarinka
1
ks
zralá, na plátky
mandarinky
1
ks
lze použít pomeranč, na tenké měsíčky
rozpůlené kuličky bez pecek
sodovka
250
ml
vychlazená
led
kostky
k podávání
1 Víno nalijte do džbánu nebo skleněné mísy na bowli, přidejte cukr a míchejte do rozpuštění. Přidejte hroznový džus, pokrájené ovoce a dolijte sodovkou. Přikryjte a uložte na hodinu do lednice, maximálně však na 4 hodiny.
2 Před podáváním doplňte ledem nebo další vychlazenou sodovkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 9 osvěžujících nápojů (9 receptů)
- 9x opojná sangria na letní party(9 receptů)