Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jednoduchý koláč se skořicovou drobenkou

Jednoduchý koláč se skořicovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednoduchý koláč se skořicovou drobenkou

4/5 Počet hodnocení: 88
Do hodiny Velmi snadné Na koláč o průměru 24–26 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5242 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 635 g
Tuky 244 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelně voňavý a doslova jako stvořený k šálku čaje, kávy nebo kakaa. Nejlepší je hned v den upečení.

Suroviny

máslo 125 g
změklé (1/2 klasické kostky)
krupicový cukr 165 g
3/4 hrnku
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
velikost M
mouka pšeničná hladká 300 g
2 hrnky
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
mléko 185 ml
3/4 hrnku
NA DROBENKU
máslo 125 g
1/2 klasické kostky
mouka pšeničná hladká 150 g
1 hrnek
třtinový cukr muscovado tmavý 165 g
2/3 hrnku
skořice 2 PL
mletá

Postup

1

Začněte drobenkou. Vypracujte ji z másla, mouky, třtinového cukru a skořice food processorem, vidličkou nebo rukama (v tom případě pracujte rychle) a uložte do lednice.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Formu o průměru 24–26 cm vyložte pečicím papírem.

3

Máslo a cukr vyšlehejte do nadýchané pěny. Zašlehejte vanilkový extrakt a vejce. Mouku, prášek do pečiva a sůl smíchejte a přesejte přes jemné síto. Po částech do těsta zapracujte moučnou směs a mléko.

4

Polovinu těsta dejte do připravené formy, stěrkou rozetřete a uhlaďte, posypte 1/3–1/2 drobenky. Na drobenku opatrně lžící naklaďte zbytek těsta, rozetřete po celé ploše a posypte zbytkem drobenky.

5

Pečte dozlatova 45–50 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nebude po vytažení čistá a suchá. Nechte alespoň 30 minut chladnout ve formě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Komentáře

Silvia
Kancevova

Strašne je to sladke a to som dala este o trochu menej cukru!

Pavla
Jirůtková

Klasicky jsem dávala do všeho cca polovinu cukru (příště ještě trochu uberu) a bylo to výborné, opravdu něco pro milovníky skořice :) vrch byl křupavější, možná bych něčím po upečení přelila a nebo zkusit dát tu drobenku na vrch později...

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč