Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jednoduchý koláč se skořicovou drobenkou

Neodolatelně voňavý a doslova jako stvořený k šálku čaje, kávy nebo kakaa. Nejlepší je hned v den upečení.

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na koláč o průměru 24–26 cm
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Pečení 0:50
Koláč

Ingredience

    • 125 g másla, změklého (1/2 klasické kostky)
    • 165 g krupicového cukru (3/4 hrnku)
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 vejce (velikost M)
    • 300 g hladké mouky (2 hrnky)
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • špetka soli
    • 185 ml mléka (3/4 hrnku)

    NA DROBENKU

    • 125 g másla (1/2 klasické kostky)
    • 150 g hladké mouky (1 hrnek)
    • 165 g tmavého třtinového cukru (2/3 hrnku)
    • 2 lžíce mleté skořice

Příprava jídla

1 Začněte drobenkou. Vypracujte ji z másla, mouky, třtinového cukru a skořice food processorem, vidličkou nebo rukama (v tom případě pracujte rychle) a uložte do lednice.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Formu o průměru 24–26 cm vyložte pečicím papírem. Máslo a cukr vyšlehejte do nadýchané pěny. Zašlehejte vanilkový extrakt a vejce. Mouku, prášek do pečiva a sůl smíchejte a přesejte přes jemné síto. Po částech do těsta zapracujte moučnou směs a mléko.

3 Polovinu těsta dejte do připravené formy, stěrkou rozetřete a uhlaďte, posypte 1/3–1/2 drobenky. Na drobenku opatrně lžící naklaďte zbytek těsta, rozetřete po celé ploše a posypte zbytkem drobenky. Pečte dozlatova 45–50 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nebude po vytažení čistá a suchá. Nechte alespoň 30 minut chladnout ve formě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Důlkové řezy s pudinkem a zakysanou smetanou

Bublanina s pomerančovou rebarborou

Tříbarevný koláč s tvarohem a meruňkami

Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou

Přidat komentář