Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý koláč se skořicovou drobenkou
Jednoduchý koláč se skořicovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednoduchý koláč se skořicovou drobenkou

4/5 Počet hodnocení: 131
Do hodiny Velmi snadné Na koláč o průměru 24–26 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5242 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 635 g
Tuky 244 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelně voňavý a doslova jako stvořený k šálku čaje, kávy nebo kakaa. Nejlepší je hned v den upečení.

Suroviny

máslo 125 g
změklé (1/2 klasické kostky)
3/4 hrnku
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
velikost M
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
mléko 185 ml
3/4 hrnku
NA DROBENKU
máslo 125 g
1/2 klasické kostky
třtinový cukr muscovado tmavý 165 g
2/3 hrnku
mletá

Postup

1

Začněte drobenkou. Vypracujte ji z másla, mouky, třtinového cukru a skořice food processorem, vidličkou nebo rukama (v tom případě pracujte rychle) a uložte do lednice.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Formu o průměru 24–26 cm vyložte pečicím papírem.

3

Máslo a cukr vyšlehejte do nadýchané pěny. Zašlehejte vanilkový extrakt a vejce. Mouku, prášek do pečiva a sůl smíchejte a přesejte přes jemné síto. Po částech do těsta zapracujte moučnou směs a mléko.

4

Polovinu těsta dejte do připravené formy, stěrkou rozetřete a uhlaďte, posypte 1/3–1/2 drobenky. Na drobenku opatrně lžící naklaďte zbytek těsta, rozetřete po celé ploše a posypte zbytkem drobenky.

5

Pečte dozlatova 45–50 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nebude po vytažení čistá a suchá. Nechte alespoň 30 minut chladnout ve formě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Komentáře

27.05.2019 16:50

Klasicky jsem dávala do všeho cca polovinu cukru (příště ještě trochu uberu) a bylo to výborné, opravdu něco pro milovníky skořice :) vrch byl křupavější, možná bych něčím po upečení přelila a nebo zkusit dát tu drobenku na vrch později...

22.05.2019 18:58

Strašne je to sladke a to som dala este o trochu menej cukru!

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč