Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Semolinové gnocchi se sýrem a gremolatou

Semolinové gnocchi se sýrem a gremolatou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3340 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 226 g
Tuky 212 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Výrazná gremolata dodá svěží tón klasické chuti rozpečeného sýra.

Související recepty

Suroviny

mléko 750 ml
mouka semolina 200 g
sýr 100 g
bez kůrky, na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 4 snítky
lze nahradit oreganem
nahrubo
strouhaný
olej
na vymazání plechu
Na gremolatu
petrželka 2 hrsti
nasekaná
majoránka (drhnutá) 1 PL
nasekané lístky, lze nahradit oreganem
olivový olej extra panenský 60 ml
z biocitronu, na nudličky
česnek 1 stroužek
drcený

Postup

1
1 Promíchejte všechny přísady na gremolatu a odložte ji stranou.

2 V rendlíku na středním plameni přiveďte mléko k varu a za stálého míchání vsypte semolinu. Míchejte 2-3 minuty, až se vytvoří kaše. Sejměte z ohně, vmíchejte žloutky a sýr taleggio, osolte, opepřete a vypracujte dohladka. Vlijte na vymazaný plech 20 x 30 cm a dejte chladit do lednice na 2-3 hodiny, až hmota ztuhne. Pak rozkrájejte na úhledné tvary a rozložte je v rozestupech na vymazaný plech. Posypte majoránkou, mozzarellou a parmazánem, dejte do trouby pod gril a grilujte 2-3 minuty dozlatova. Posypte gremolatou a podávejte.

Něco navíc
Semolina je druh pšenice, která se používá zejména při přípravě těstovin. Taleggio je polotvrdý zrající sýr s výrazným smetanovým aroma - můžete ho nahradit nastrouhaným blaťáckým zlatem. Semolinu i taleggio koupíte v obchodech s italskými potravinami, jako je např. Wine Food Market (www.winemarket.cz); semolinu mají za 45 Kč/kg, 100 g sýra taleggio stojí 39 Kč) i La Bottega (www.labottega.cz).

Apetit magazín