Bezmasá varianta oblíbeného pokrmu. Velmi snadná příprava.
Suroviny
fazole červené
400
g
konzerva
rýže vařená
1
hrnek
kečup
2
PL
česnek
1
stroužek
prolisovaný
tymián
2
ČL
sůl
pepř
cibule
1
ks
střední
máslo
1
PL
změklé
Postup
1
Smíchejte 1× 400g konzervu fazolí, slitou a rozmačkanou, 1 hrnek vařené rýže, nejlépe natural, 2 lžíce kečupu, 1 prolisovaný stroužek česneku, 2 lžičky tymiánu, 60 g hladké mouky, sůl a pepř, 1 střední cibuli, na kostičky, 1 lžíci změklého másla, zvlhčete mlékem (i rostlinným), podle potřeby.
2
Zapékací misku o rozměru asi 33 × 23 cm vymažte olejem. Rozložte do ní směs a pečte při 175 °C asi 30 minut. Z upečené placky vykrojte karbanátky.