Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené fazolovo-rýžové karbanátky

3/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1214 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 182 g
Tuky 20 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezmasá varianta oblíbeného pokrmu. Velmi snadná příprava.

Související recepty

Suroviny

konzerva
rýže vařená 1 hrnek
česnek 1 stroužek
prolisovaný
tymián 2 ČL
sůl
pepř
střední
změklé

Postup

1

Smíchejte 1× 400g konzervu fazolí, slitou a rozmačkanou, 1 hrnek vařené rýže, nejlépe natural, 2 lžíce kečupu, 1 prolisovaný stroužek česneku, 2 lžičky tymiánu, 60 g hladké mouky, sůl a pepř, 1 střední cibuli, na kostičky, 1 lžíci změklého másla, zvlhčete mlékem (i rostlinným), podle potřeby.

2

Zapékací misku o rozměru asi 33 × 23 cm vymažte olejem. Rozložte do ní směs a pečte při 175 °C asi 30 minut. Z upečené placky vykrojte karbanátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...