0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí balenky na tokajském víně

Telecí balenky na tokajském víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí balenky na tokajském víně

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5062 kcal
Bílkoviny 264 g
Sacharidy 129 g
Tuky 348 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italové připravují telecí maso úplně běžně, u nás je ale pořád tak trochu opomíjené. Objevte s námi všechny jeho půvaby – křehkost, jemnost a fantastickou chuť.

Suroviny

telecí kýta 1 kg
na tenké plátky
máslo 160 g
sádlo 60 g
cibule 3 ks
nadrobno
na nudličky
mouka pšeničná hladká 100 g
smetana ke šlehání 250 ml
víno bílé 400 ml
tokajské
vývar kuřecí 500 ml
tymián 1 snítka
sůl
pepř
cukr špetka
na dochucení
nádivka viz Něco navíc

1 Maso zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Naplňte nádivkou, zabalte úhledné balenky a svažte je provázkem. Opečte je na sádle a vyjměte. K sádlu přidejte 60 g másla a orestujte na něm cibuli a slaninu. Přidejte tymián, vložte zpět balenky a zalijte je vínem (100 ml si nechte na dokončení) i vývarem a přiveďte k varu. Vložte do trouby a pečte při na 170 °C asi 45 minut.

2 Měkké balenky vyjměte z omáčky a zahustěte ji jíškou z mouky a 60 g másla, přidejte smetanu a nechte provařit. Dochuťte solí, pepřem a cukrem. Vymixujte s trochou zbylého vína a 40 g másla do hladké omáčky. Přeceďte přes jemné síto.

NĚCO NAVÍC
Na 2 lžících másla opečte nakrájené 2 červené cibule a 1 stroužek česneku, přidejte 1–2 jablka nakrájená na kostičky a opékejte 5 minut. Pak smíchejte s 1 lžičkou tymiánu, 1 lžičkou dijonské hořčice, 1 lžící nasekané petrželky, 2 malými vejci a s 5 staršími rohlíky, nakrájenými na kostičky a navlhčenými 100 ml smetany ke šlehání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč