Slané vafle jsou opravdu nezapomenutelné. Křupavé na povrchu, díky cuketě a čedaru dokonale vláčné uvnitř... K dokonalosti jim chybí jen kousek avokáda, rajčete a dokřupava vypečené slaniny. Javorového sirupu na závěr se nelekejte, pozvedne celý pokrm na novou úroveň. Pokud ho ovšem vynecháte, nic se nestane, vafle jsou vynikající i bez něj.
Náš tip: Máte rádi vafle na slano? Dejte si i bramborákové vafle s houbami podle našeho videoreceptu
Suroviny
Postup
Ve velké míse společně promíchejte podmáslí, cuketu a vejce. Přidejte mouku prosátou spolu s kypřicím práškem, sodou, solí, drceným pepřem a chilli vločkami a zapracujte pouze tak, aby se všechny ingredience spojily. Nakonec vmíchejte nastrouhaný čedar. Nechte těsto 10 minut odstát a mezitím rozehřejte vaflovač a vytřete plotýnky máslem nebo olejem.
Změklé máslo prošlehejte se solí, pepřem a chilli vločkami.
Vafle opečte podle návodu výrobce.
Na každou vafli dejte trochu chilli másla, a poté vrstvěte – přidejte slaninu, rukolu, avokádo, rajčata a další vafli a ještě jednou zopakujte. Můžete podávat zalité javorovým sirupem.
NĚCO NAVÍC
Chilli máslo můžete nahradit i lehčí náplní z čerstvého sýra. Připravíte ji stejně, pouze místo změklého másla použijte 200 g čerstvého sýra typu lučina či žervé.