Recepty s karambolou
Zajímavé asijské tropické ovoce karambola pochází z Malajsie. Má podlouhlý tvar a když ho příčně nakrájíte, má na řezu tvar hvězdičky. Plody karamboly jsou šťavnaté, s mírně nakyslou chutí a trochu připomínají salátovou okurku. Slouží nejčastěji jako dekorace pohárů, dezertů a koktejlů.
- Plody karamboly dodají tělu hlavně vodu a minerální látky – draslík, vápník, hořčík, fosfor, ale také vitamíny C a B1.
- Pravidelná konzumace karamboly posiluje imunitní systém, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a usnadňuje vylučování.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-