Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dietní švestkovo-ostružinový koláč

Popis receptu: 

Také milujete sladké tečky po dobrém obědě? Nebo rádi snídáte kousek koláče? Přitom však myslíte na své zdraví a postavu? Tak proč nevyzkoušet zdravý dietní koláč, který zachutná i největšímu mlsounovi. Švetkovo-ostružinový lehký koláč potěší každý mlsný jazýček. 

Autor: Aneta Londová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    • 1/2 hrnku nasekaných oříšků
    • 2 hrnky čerstvých švestek
    • 1 hrnek čerstvých ostružin
    • 1 1/2 hrnku špaldové mouky
    • 1 1/2 hrnku ovesné mouky (stačí nadrtit ovesné vločky)
    • 1/2 sáčku do pečiva
    • špetka soli
    • skořicový cukr
    • 8 velkých lžic bio másla
    • 2 velké vejce
    • 1/2 hrnku bio mléka
    • med - podle chuti na doslazení těsta
    • zitrónová kůra
    • malý bio jogurt
    • nastrouhaný kokos na vysypání

     

    •  
    •  

Příprava jídla

1. Krok

Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů. Nižší koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem.

2. Krok

Ve větší misce si smícháme všechny sypké ingredience: mouky, prášek do pečiva, skořicový cukr a sůl. V druhé misce smícháme mléko, vejce, jogurt, med a máslo. Poté vlejeme do mouky, přidáme trochu nastrouhané pomerančové kůry a smícháme. Pokud je těsto moc husté přidáme do něj mléko. Pokud jej chceme mít více sladké můžeme přidáme více medu.

3. Krok

Těsto vlejeme do formy a poklademe jej jemně ostružinami a švestkami, tak aby zakrylo celou plochu.

4. Krok

Ovoce posypeme nasekanými lískovými oříšky. Můžeme použít také pekanové.

5. Krok

Vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 min. Je možné, že pečení bude trvat trošku déle, proto kontrolujeme špejlí, zda se nám nelepí. 

6. Krok

Pokud se těsto nelepí na špejli a koláč je hotový vyjmeme jej z trouby a necháme vychladnout. 

7. krok

Servírujeme s troškou jogurtu a ovocem. 

Bon Appetite! 

REKLAMA

Přidat komentář