Dietní švestkovo-ostružinový koláč

Dietní švestkovo-ostružinový koláč

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7623 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 182 g
Tuky 732 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

ořechy 0.5
nasekané
švestky 2
čerstvé
mouka špaldová hladká 1
mouka ovesná 1
stačí nadrtit ovesné vločky
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
sůl špetka
skořicový cukr
máslo 8
bio
vejce 2 ks
mléko 0.5
bio
med
podle chuti
citronová kůra
jogurt bílý 1 ks
bio
kokos
na vysypání

1. Krok

Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů. Nižší koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem.

2. Krok

Ve větší misce si smícháme všechny sypké ingredience: mouky, prášek do pečiva, skořicový cukr a sůl. V druhé misce smícháme mléko, vejce, jogurt, med a máslo. Poté vlejeme do mouky, přidáme trochu nastrouhané pomerančové kůry a smícháme. Pokud je těsto moc husté přidáme do něj mléko. Pokud jej chceme mít více sladké můžeme přidáme více medu.

3. Krok

Těsto vlejeme do formy a poklademe jej jemně ostružinami a švestkami, tak aby zakrylo celou plochu.

4. Krok

Ovoce posypeme nasekanými lískovými oříšky. Můžeme použít také pekanové.

5. Krok

Vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 min. Je možné, že pečení bude trvat trošku déle, proto kontrolujeme špejlí, zda se nám nelepí. 

6. Krok

Pokud se těsto nelepí na špejli a koláč je hotový vyjmeme jej z trouby a necháme vychladnout. 

7. krok

Servírujeme s troškou jogurtu a ovocem. 

Bon Appetite! 

Autor: a_londa

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit