Dietní švestkovo-ostružinový koláč

Dietní švestkovo-ostružinový koláč

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

ořechy 0.5
nasekané
švestky 2
čerstvé
mouka špaldová hladká 1
mouka ovesná 1
stačí nadrtit ovesné vločky
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
sůl špetka
skořicový cukr
máslo 8
bio
vejce 2 ks
mléko 0.5
bio
med
podle chuti
citronová kůra
jogurt bílý 1 ks
bio
kokos
na vysypání

1. Krok

Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů. Nižší koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem.

2. Krok

Ve větší misce si smícháme všechny sypké ingredience: mouky, prášek do pečiva, skořicový cukr a sůl. V druhé misce smícháme mléko, vejce, jogurt, med a máslo. Poté vlejeme do mouky, přidáme trochu nastrouhané pomerančové kůry a smícháme. Pokud je těsto moc husté přidáme do něj mléko. Pokud jej chceme mít více sladké můžeme přidáme více medu.

3. Krok

Těsto vlejeme do formy a poklademe jej jemně ostružinami a švestkami, tak aby zakrylo celou plochu.

4. Krok

Ovoce posypeme nasekanými lískovými oříšky. Můžeme použít také pekanové.

5. Krok

Vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 min. Je možné, že pečení bude trvat trošku déle, proto kontrolujeme špejlí, zda se nám nelepí. 

6. Krok

Pokud se těsto nelepí na špejli a koláč je hotový vyjmeme jej z trouby a necháme vychladnout. 

7. krok

Servírujeme s troškou jogurtu a ovocem. 

Bon Appetite! 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit