Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dort z vlašských ořechů a ovesných vloček

Dort z vlašských ořechů a ovesných vloček
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dort z vlašských ořechů a ovesných vloček

3.8/5 Počet hodnocení: 68
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8227 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 671 g
Tuky 553 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavnostní dort plný vlašských ořechů, který hravě zvládnete upéct na oslavu i k nedělní kávě. Lze ho snadno připravit i v plně bezlepkové verzi. A pokud netrváte na krému, klidně jej jen přelijte čokoládou. I tak bude fantastický!

Suroviny

bezlepkové, je-li to třeba
vanilkový nebo 40 g kukuřičného či bramborového škrobu
mleté
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
12 g
sůl 1 špetka
jedlá soda 1 špetka
mletá
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
máslo 100 g
změklé
mléko 150 ml
rum 1 PL
tuzemák (nemusí být)
Na dokončení
máslo 250 g
změklé
slazené karamelizované (karamelové salko)
meruňkový džem

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. 100 g vloček rozmixujte na mouku. V misce smíchejte všechny ingredience včetně rozmixovaných i celých vloček až po skořici.

2

Bílky vyšlehejte do pevného sněhu.

3

Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, zapracujte žloutky a střídavě zapracovávejte suchou směs, mléko a tuzemák. Nakonec jemně vmíchejte sníh. Těsto vlijte do formy o průměru maximálně 23 cm vyložené pečicím papírem a pečte cca 40 minut, proveďte test špejlí. 

4

Dort nechte ve formě cca půl hodiny chladnout, poté jej vyjměte a nechte na mřížce zcela vychladnout.

5

Máslo vyšlehejte se salkem do krému. 

6

Ořechy promíchejte s cukrem a troškou vody, vsypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na 10 minut, občas promíchejte.

7

Dort prořízněte, spodní polovinu na- mažte džemem a 1/3 krému. Přiklopte horní polovinou, potřete zbylým krémem a posypte karamelizovanými ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč