Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Falešné kuřecí Alfredo ze špagetové dýně
Falešné kuřecí Alfredo ze špagetové dýně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Falešné kuřecí Alfredo ze špagetové dýně

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1904 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 38 g
Tuky 132 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Původní italský domácký pokrm fettuccine Alfredo, tedy široké nudle s máslem a parmazánem, prošel ve Spojených státech proměnou, dostal se na jídelníčky restaurací a přibyla v něm smetana, česnek a také kuřecí maso či krevety. Naše bezlepková (pokud si ohlídáte majonézu) variace na tohle téma má namísto těstovin ,špagety‘ z pečené dýně a smetanu v ní nahrazuje majonéza.

Suroviny

špagetová, my jsme použili běžnější typ se žlutou slupkou
olivový olej
trocha na pečení
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájená na kolečka
česnek 2 stroužky
drcené
nakrájená na tenké plátky
majonéza 120 ml
plnotučné
česnek sušený ½ ČL
chilli sušené 1 špetka
nastrouhaný najemno
bazalka
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Špagetovou dýni rozpulte a vydlabejte z ní semínka a ,vlákna‘, která je obklopují, na hladkou dužinu. Tu potřete olejem, osolte a opepřete. Položte je řezem dolů na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 35–40 minut uprostřed trouby, aby se daly z dužiny vidličkou naškrabat ‚špagety’. Dýni vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

2

Připravte cibuli: v pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a vsypte cibuli. Opékejte na mírném až středním ohni, až cibule začne karamelizovat a hnědnout, ale pozor, nepřipalte ji! Může to trvat i 40 minut. Vyklopte do misky.

3

Do jiné, velké hlubší pánve dejte zbývající máslo, rozehřejte ho na středním ohni, vsypte česnek a opékejte 1 minutu. Kuřecí maso osolte a opepřete a přidejte do pánve. Opékejte 6 minut, aby maso zbělalo, v polovině obraťte. 

4

Přidejte majonézu, mléko a koření, osolte a opepřete. Vsypte karamelizovanou cibuli a dýňové ,špagety‘. Promíchejte. Přidejte parmazán a dolaďte ochucení. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte horké.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...