Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s fenyklem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2225 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 340 g
Tuky 55 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pusťte fenykl do kuchyně! Příjemně vás překvapí...

Suroviny

lilek 1 ks
olivový olej 2 PL
na dochucení
sůl
pepř
česnek 2 stroužky
nudle rýžové 350 g
bazalka hrst
měkký
strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Na kousky pokrájený ilek a osminky fenyklu stejnoměrně rozložte na plech, přidejte olivový olej, tabasco, sůl a pepř. Pečte asi dvacet minut, až bude zelenina zlatohnědá. Pak přisypte rajčata a prolisovaný česnek a pečte ještě pět až deset minut.

2

Těstoviny uvařte ‚al dente‘. Sceďte a trochu vody dejte stranou. Promíchejte s pečenou zeleninou včetně šťávy, a je-li třeba, nařeďte troškou vody, v níž se vařily těstoviny. Vmíchejte kozí sýr a bazalku, posypte parmazánem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

23.01.2008 08:11
Recept se nachází v č.2/07, str.77

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...