Těstoviny s fenyklem

Těstoviny s fenyklem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2225 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 340 g
Tuky 55 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pusťte fenykl do kuchyně! Příjemně vás překvapí...

Suroviny

lilek 1 ks
velký, na 4 až 5 cm kousky
fenykl 2
velký, očištěný, nakrájený na osminky
olivový olej 2 PL
tabasco 1
sůl
pepř
rajčata 6 ks
nasekaná
česnek 2 stroužky
rozdrcený
nudle rýžové 350 g
lze nahradit špagetamim
bazalka hrst
listy, nahrubo
kozí sýr 140 g
měkký
parmazán
strouhaný
1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Lilek a fenykl stejnoměrně rozložte na plech, přidejte olivový olej, tabasco, sůl a pepř. Pečte asi dvacet minut, až bude zelenina zlatohnědá. Pak přisypte rajčata a česnek a pečte ještě pět až deset minut.

2.  Těstoviny uvařte ‚al dente‘. Sceďte a trochu vody dejte stranou. Promíchejte s pečenou zeleninou včetně šťávy, a je-li třeba, nařeďte troškou vody, v níž se vařily těstoviny. Vmíchejte kozí sýr a bazalku, posypte parmazánem.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit