Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s fenyklem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2225 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 340 g
Tuky 55 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pusťte fenykl do kuchyně! Příjemně vás překvapí...

Suroviny

lilek 1 ks
olivový olej 2 PL
na dochucení
sůl
pepř
česnek 2 stroužky
nudle rýžové 350 g
bazalka hrst
měkký
strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Na kousky pokrájený ilek a osminky fenyklu stejnoměrně rozložte na plech, přidejte olivový olej, tabasco, sůl a pepř. Pečte asi dvacet minut, až bude zelenina zlatohnědá. Pak přisypte rajčata a prolisovaný česnek a pečte ještě pět až deset minut.

2

Těstoviny uvařte ‚al dente‘. Sceďte a trochu vody dejte stranou. Promíchejte s pečenou zeleninou včetně šťávy, a je-li třeba, nařeďte troškou vody, v níž se vařily těstoviny. Vmíchejte kozí sýr a bazalku, posypte parmazánem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

23.01.2008 08:11
Recept se nachází v č.2/07, str.77

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...