0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Filipínské hovězí mechado

Filipínské hovězí mechado
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Filipínské hovězí mechado

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4382 kcal
Bílkoviny 223 g
Sacharidy 234 g
Tuky 279 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tam, kde na jihovýchodě a východě Asie nezapovídá konzumaci vepřového islám, jsou jeho tučné části, třeba bůček, považovány za nejcennější. V tomto filipínském pokrmu dodává neškvařené sádlo chuť hovězímu.

Suroviny

nakrájený na 5cm kostky
sádlo 120 g
syrové hřbětní sádlo, vychlazené a nakrájené na tenké špalíky
rostlinný olej 2 PL
brambory 2 ks
oloupané a nakrájené na čtvrtky
mrkev 2 ks
oloupané a nakrájené na 5cm kousky
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 5 stroužků
nakrájený nahrubo
citronová šťáva 4 PL
sójová omáčka 4 PL
rajčata cherry 200 g
nasekaná
bobkový list 2 ks
paprika zelená 1 ks
zbavená semínek a nakrájená na širší proužky
paprika červená 1 ks
zbavená semínek a nakrájená na širší proužky
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Každou kostku masa prořízněte uprostřed ostrým tenkým nožem a otvorem protáhněte špalík sádla. Odložte stranou.

2

V hrnci na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte brambory a mrkev a opékejte mírně dohněda. Vyjměte z hrnce. Vsypte cibuli a česnek a opečte doměkka. Vsypte maso a za občasného promíchání ho opečte mírně dohněda. Vlijte citronovou šťávu a sójovou omáčku a prohřívejte ještě 2–3 minuty. Přidejte rajčátka, 500 ml vody a bobkové listy. Přiveďte k varu a seberte pěnu či ,nečistoty‘, které možná vyplavaly na hladinu. Zmírněte oheň, přiklopte a vařte zhruba 1,5–2 hodiny, aby maso změklo. Pokud by se tekutina příliš odpařila dříve, než maso změkne, přilijte vodu (klidně i několikrát, vždy cca 100 ml).

3

Pak vsypte odložené brambory a mrkev. Dále duste, až brambory změknou a omáčka zmenší objem, 20 minut. Přidejte papriky a vařte cca 2 minuty, aby zkřehly, ale zůstaly křupavé. Podle chuti osolte a opepřete. Jezte horké. Vhodná příloha: dušená dlouhozrnná rýže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč