Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Holoubata v solné krustě
Holoubata v solné krustě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Holoubata v solné krustě

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1487 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 0 g
Tuky 79 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená holoubata v krustě jsou křehká, šťavnatá a lahodně provoněná bylinkami. Příště si tímto způsobem můžete upéct třeba malá kuřátka.

Suroviny

cca 500 g bez vnitřností a hlav, omytá a osušená, lze nahradit kuřetem
bylinky 1 svazek
čerstvé (směs tymiánu, rozmarýnu, šalvěj, oregano)
máslo 4 ČL
velké
sůl mořská 1 kg
hrubá

Postup

1

Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou troubu na 180 stupňů a velký plech vyložte pečicím papírem. Bylinky rozdělte a do každé břišní dutiny vložte společně s kouskem másla.

2

Bílky vyšlehejte na pevný sníh, zapracujte do něj sůl a vytvořte těstíčko. Hmotu rozdělte, holoubata položte v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech a na každém vytvořte z bílků krustu tak, aby se obalení holubi nedotýkali.

3

Pečte v předehřáté troubě asi 50–60 minut, dokud bílky se solí neztvrdnou a nezezlátnou. Vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut dojít. Potom odkrojte vršek každé solné krusty jako pokličku, upečené holuby vyjměte a podávejte třeba s bramborovou kaší či pyré a salátem.

NĚCO NAVÍC
Krustu můžete připravit i z jemné soli. Když k bílkům a soli přimícháte hladkou mouku (na uvedené množství bílků a soli jí budete potřebovat asi 500 g), holoubata vám půjdou směsí snadno obalit a s krustou se vám bude lépe pracovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín