0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Holoubata v solné krustě

Holoubata v solné krustě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Holoubata v solné krustě

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1487 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 0 g
Tuky 79 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená holoubata v krustě jsou křehká, šťavnatá a lahodně provoněná bylinkami. Příště si tímto způsobem můžete upéct třeba malá kuřátka.

Suroviny

holoubata 4 ks
cca 500 g bez vnitřností a hlav, omytá a osušená, lze nahradit kuřetem
bylinky 1 svazek
čerstvé (směs tymiánu, rozmarýnu, šalvěj, oregano)
máslo 4 ČL
bílek 8 ks
velké
sůl mořská 1 kg
hrubá

1 Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou troubu na 180 stupňů a velký plech vyložte pečicím papírem. Bylinky rozdělte a do každé břišní dutiny vložte společně s kouskem másla.

2 Bílky vyšlehejte na pevný sníh, zapracujte do něj sůl a vytvořte těstíčko. Hmotu rozdělte, holoubata položte v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech a na každém vytvořte z bílků krustu tak, aby se obalení holubi nedotýkali.

3 Pečte v předehřáté troubě asi 50–60 minut, dokud bílky se solí neztvrdnou a nezezlátnou. Vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut dojít. Potom odkrojte vršek každé solné krusty jako pokličku, upečené holuby vyjměte a podávejte třeba s bramborovou kaší či pyré a salátem.

NĚCO NAVÍC
Krustu můžete připravit i z jemné soli. Když k bílkům a soli přimícháte hladkou mouku (na uvedené množství bílků a soli jí budete potřebovat asi 500 g), holoubata vám půjdou směsí snadno obalit a s krustou se vám bude lépe pracovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit