Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Holoubata v solné krustě

Holoubata v solné krustě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Holoubata v solné krustě

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1487 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 0 g
Tuky 79 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená holoubata v krustě jsou křehká, šťavnatá a lahodně provoněná bylinkami. Příště si tímto způsobem můžete upéct třeba malá kuřátka.

Suroviny

cca 500 g bez vnitřností a hlav, omytá a osušená, lze nahradit kuřetem
bylinky 1 svazek
čerstvé (směs tymiánu, rozmarýnu, šalvěj, oregano)
máslo 4 ČL
velké
sůl mořská 1 kg
hrubá

1 Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou troubu na 180 stupňů a velký plech vyložte pečicím papírem. Bylinky rozdělte a do každé břišní dutiny vložte společně s kouskem másla.

2 Bílky vyšlehejte na pevný sníh, zapracujte do něj sůl a vytvořte těstíčko. Hmotu rozdělte, holoubata položte v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech a na každém vytvořte z bílků krustu tak, aby se obalení holubi nedotýkali.

3 Pečte v předehřáté troubě asi 50–60 minut, dokud bílky se solí neztvrdnou a nezezlátnou. Vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut dojít. Potom odkrojte vršek každé solné krusty jako pokličku, upečené holuby vyjměte a podávejte třeba s bramborovou kaší či pyré a salátem.

NĚCO NAVÍC
Krustu můžete připravit i z jemné soli. Když k bílkům a soli přimícháte hladkou mouku (na uvedené množství bílků a soli jí budete potřebovat asi 500 g), holoubata vám půjdou směsí snadno obalit a s krustou se vám bude lépe pracovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč