Pečená holoubata v krustě jsou křehká, šťavnatá a lahodně provoněná bylinkami. Příště si tímto způsobem můžete upéct třeba malá kuřátka.
Postup
Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou troubu na 180 stupňů a velký plech vyložte pečicím papírem. Bylinky rozdělte a do každé břišní dutiny vložte společně s kouskem másla.
Bílky vyšlehejte na pevný sníh, zapracujte do něj sůl a vytvořte těstíčko. Hmotu rozdělte, holoubata položte v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech a na každém vytvořte z bílků krustu tak, aby se obalení holubi nedotýkali.
Pečte v předehřáté troubě asi 50–60 minut, dokud bílky se solí neztvrdnou a nezezlátnou. Vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut dojít. Potom odkrojte vršek každé solné krusty jako pokličku, upečené holuby vyjměte a podávejte třeba s bramborovou kaší či pyré a salátem.
NĚCO NAVÍC
Krustu můžete připravit i z jemné soli. Když k bílkům a soli přimícháte hladkou mouku (na uvedené množství bílků a soli jí budete potřebovat asi 500 g), holoubata vám půjdou směsí snadno obalit a s krustou se vám bude lépe pracovat.