Recepty s holoubaty
Nadívaná holoubata byly ještě za dob našich prababiček docela běžnou součástí jídelníčku. Dnes jsou spíše vzácností. Maso z holuba lze připravit pečením či dušením v kombinaci s vínem a zeleninou, je vhodné i pro techniky jako pošírování, konfitovaní, vaření v páře či metodu sous-vide. Vyniká také jako základ paštik. Pro starší kusy je lepší použít nižší teplotu a delší dobu vaření, například k přípravě polévek a vývarů.
- Holubí maso obsahuje více tuku, což zajišťuje, že po tepelné úpravě zůstane šťavnaté.
- Mladá holoubata se zpravidla připravují celá, buď jako pečená nebo plněná.
- V případě starších holubů, kteří mají maso tužší, je občas vhodné je před vařením naložit do kyselého roztoku nebo z nich připravit vývar.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
-