0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapr s vejmrdou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1547 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 215 g
Tuky 29 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažený kapr tak trochu jinak: se sladkou paprikou a řízným křenem, zjemněným jablky. Roman Vaněk, majitel Pražského kulinářského institutu, si bez něj nedokáže představit Vánoce.

Suroviny

kapr 1 ks
filety bez kůže
špek 120 g
česnek 4 stroužky
mouka pšeničná hladká 200 g
paprika sladká 4 PL
mletá
paprika pálivá špetka
sůl
pepř
čerstvě mletý
sádlo
na smažení
Na vejmrdu
jablko 150 g
najemno strouhané
křen 100 g
najemno strouhaný
vývar 2 PL
horký
ocet 1 PL
sůl špetka
krupicový cukr 1 PL
záleží na kyselosti jablka

1 Jablka a křen na vejmrdu smíchejte a ihned zalijte octem a horkým vývarem, aby jablka nezhnědla. Osolte, přisypte cukr a dejte do chladu rozležet alespoň na 4 hodiny.

2 Špek nakrájejte na špalíčky a jednotlivé porce kapra prošpikujte, osolte a opepřete. Česnek prolisujte a potřete jím vnější stranu filetů (tj. tam, kde byla kůže). Hladkou mouku smíchejte s oběma paprikami a filety ve směsi obalte, přebytečnou mouku lehce oklepejte. Kapra opečte na sádle. Podávejte s vejmrdou a bramborovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit