Křehké těsto, ovoce a křupavá drobenka. Tenhle koláč si zamilujete! Můžete jej péct v různých tvarech: v kulaté formě nebo jako my v podobě řezů s vypečenými okraji.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozrolujte a jeho okraj přeložte nebo zarolujte tak, aby z kruhového plátu vznikl čtverec se zvýšeným okrajem. Pomocí pečicího papíru ho přeneste na plech a dno propíchejte vidličkou. Okraj potřete žloutkem rozšlehaným se lžící mléka a posypte cukrem demerara. Pečte 15–18 minut. Na koláči by neměla být žádná nedopečená místa, ale těsto by mělo zůstat bledé.
2 Vyndejte z trouby a střed koláče vyplňte džemem. Kokos, bílek a krupicový cukr společně propracujte, aby vznikla drobenka. Tou posypte džem, vložte zpět do trouby a pečte dalších 8–10 minut dozlatova. Nechte lehce koláč zchladnout a podávejte nakrájený na čtverce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Snadné domácí pečení s dětmi(16 receptů)
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů)