Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s džemem a kokosem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Velmi snadné Na 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2077 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 228 g
Tuky 115 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké těsto, ovoce a křupavá drobenka. Tenhle koláč si zamilujete! Můžete jej péct v různých tvarech: v kulaté formě nebo jako my v podobě řezů s vypečenými okraji.

Suroviny

hotové
vejce 1 ks
žloutek a bílek zvlášť
třtinový cukr demerara 1 PL
malinový džem 110 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozrolujte a jeho okraj přeložte nebo zarolujte tak, aby z kruhového plátu vznikl čtverec se zvýšeným okrajem. Pomocí pečicího papíru ho přeneste na plech a dno propíchejte vidličkou. Okraj potřete žloutkem rozšlehaným se lžící mléka a posypte cukrem demerara. Pečte 15–18 minut. Na koláči by neměla být žádná nedopečená místa, ale těsto by mělo zůstat bledé.

2

Vyndejte z trouby a střed koláče vyplňte džemem. Kokos, bílek a krupicový cukr společně propracujte, aby vznikla drobenka. Tou posypte džem, vložte zpět do trouby a pečte dalších 8–10 minut dozlatova. Nechte lehce koláč zchladnout a podávejte nakrájený na čtverce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...