0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s džemem a kokosem

Koláč s džemem a kokosem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Na 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2077 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 228 g
Tuky 115 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké těsto, ovoce a křupavá drobenka. Tenhle koláč si zamilujete! Můžete jej péct v různých tvarech: v kulaté formě nebo jako my v podobě řezů s vypečenými okraji.

Suroviny

křehké těsto 250 g
hotové
vejce 1 ks
žloutek a bílek zvlášť
mléko 1 PL
třtinový cukr demerara 1 PL
malinový džem 110 g
kokos strouhaný 75 g
krupicový cukr 2 PL

Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozrolujte a jeho okraj přeložte nebo zarolujte tak, aby z kruhového plátu vznikl čtverec se zvýšeným okrajem. Pomocí pečicího papíru ho přeneste na plech a dno propíchejte vidličkou. Okraj potřete žloutkem rozšlehaným se lžící mléka a posypte cukrem demerara. Pečte 15–18 minut. Na koláči by neměla být žádná nedopečená místa, ale těsto by mělo zůstat bledé.

2 Vyndejte z trouby a střed koláče vyplňte džemem. Kokos, bílek a krupicový cukr společně propracujte, aby vznikla drobenka. Tou posypte džem, vložte zpět do trouby a pečte dalších 8–10 minut dozlatova. Nechte lehce koláč zchladnout a podávejte nakrájený na čtverce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit