0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4549 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 640 g
Tuky 171 g
Vláknina 136 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Jablka
jablko 8 ks
oloupaná
skořice 2
máslo 50 g
Těsto
mouka pšeničná polohrubá 2
mléko 1 hrnek
krupicový cukr 1 hrnek
olej 0.5
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1
vanilkový cukr 1
tuk 70 g
Kakao
Polohrubá mouka
krupicový cukr

Postup

1

Připravená pokrájená jablka naskládáme do pekáčku, okořeníme skořicí, polijeme je rozehřátým máslem a vložíme do vyhřáté trouby, kde je zprudka asi 5 minut pečeme na 200 °C.

2

Pak je necháme vychladnout.

3

Suroviny na těsto zamícháme dohromady, vymícháme do hladkého těsta.

4

Vychladlá jablka rozrovnáme na vymazaný, vysypaný plech, na ně nalijeme těsto a nasypeme drobenku, pečeme asi 30-40 minut při 180 °C, ke konci teplotu trochu snížíme (horkovzduch).

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: marta13

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit