Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémový dort s karamelkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 95
Více než hodinu Snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7286 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 763 g
Tuky 424 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémový cheesecake zaboduje sám o sobě. Co teprve, když ho doplníte o karamelky a vláčnou karamelovou polevu! Krémový dort s karamelkami si zamilujete na první kousnutí. 

Suroviny

sušenky 125 g
např. karamelové Lotus, nebo běžné máslové
změklé
např. Lučina, Philadephia, ricotta
vanilkový extrakt 2 ČL
vejce 2 ks
rozpuštěná ve vodní lázni
tvrdé, nahrubo nadrcené (třeba v hmoždíři)
slazené (Salko), nebo karamelizované (Salko karamel) - v tom případě vynechte krok 1

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C. Kondenzované mléko vlijte do zapékací nádoby a důkladně zakryjte alobalem. Formu vložte do pekáče s vodou a hodinu až hodinu a půl pečte tak, abyste získali karamel, konzistencí podobný medu.

2

Troubu ztlumte na 180 °C. Sušenky s máslem promixujte na soudržnou hmotu. Napěchujte ji do dortové formy o průměru 20 cm a 10 minut předpékejte. Korpus nechte vychladnout. Troubu stáhněte na 140 °C.

3

Sýr prošlehejte s moukou a vanilkou. Přidejte vejce, zakysanou smetanu, čokoládu a promíchejte. Nadrcené karamelky rozprostřete na předpečený korpus a opatrně je zalijte směsí.

4

Pečte 40–50 minut, aby se náplň zpevnila. Cheesecake potřete karamelem, vychlaďte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Karamel na cheesecake se dá uvařit i přímo v plechovce – zavřené salko ponořte do hrnce s vodou a hodinu a půl vařte. Dnes už lze dokonce koupit salko karamel, díky čemuž odpadne karamelizace a příprava dortu se velmi zrychlí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč