Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémový dort s karamelkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 100
Více než hodinu Snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7286 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 763 g
Tuky 424 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémový cheesecake zaboduje sám o sobě. Co teprve, když ho doplníte o karamelky a vláčnou karamelovou polevu! Krémový dort s karamelkami si zamilujete na první kousnutí. 

Suroviny

sušenky 125 g
např. karamelové Lotus, nebo běžné máslové
změklé
např. Lučina, Philadephia, ricotta
vanilkový extrakt 2 ČL
vejce 2 ks
rozpuštěná ve vodní lázni
tvrdé, nahrubo nadrcené (třeba v hmoždíři)
slazené (Salko), nebo karamelizované (Salko karamel) - v tom případě vynechte krok 1

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C. Kondenzované mléko vlijte do zapékací nádoby a důkladně zakryjte alobalem. Formu vložte do pekáče s vodou a hodinu až hodinu a půl pečte tak, abyste získali karamel, konzistencí podobný medu.

2

Troubu ztlumte na 180 °C. Sušenky s máslem promixujte na soudržnou hmotu. Napěchujte ji do dortové formy o průměru 20 cm a 10 minut předpékejte. Korpus nechte vychladnout. Troubu stáhněte na 140 °C.

3

Sýr prošlehejte s moukou a vanilkou. Přidejte vejce, zakysanou smetanu, čokoládu a promíchejte. Nadrcené karamelky rozprostřete na předpečený korpus a opatrně je zalijte směsí.

4

Pečte 40–50 minut, aby se náplň zpevnila. Cheesecake potřete karamelem, vychlaďte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Karamel na cheesecake se dá uvařit i přímo v plechovce – zavřené salko ponořte do hrnce s vodou a hodinu a půl vařte. Dnes už lze dokonce koupit salko karamel, díky čemuž odpadne karamelizace a příprava dortu se velmi zrychlí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín