Krémový cheesecake zaboduje sám o sobě. Co teprve, když ho doplníte o karamelky a vláčnou karamelovou polevu! Krémový dort s karamelkami si zamilujete na první kousnutí.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C. Kondenzované mléko vlijte do zapékací nádoby a důkladně zakryjte alobalem. Formu vložte do pekáče s vodou a hodinu až hodinu a půl pečte tak, abyste získali karamel, konzistencí podobný medu.
Troubu ztlumte na 180 °C. Sušenky s máslem promixujte na soudržnou hmotu. Napěchujte ji do dortové formy o průměru 20 cm a 10 minut předpékejte. Korpus nechte vychladnout. Troubu stáhněte na 140 °C.
Sýr prošlehejte s moukou a vanilkou. Přidejte vejce, zakysanou smetanu, čokoládu a promíchejte. Nadrcené karamelky rozprostřete na předpečený korpus a opatrně je zalijte směsí.
Pečte 40–50 minut, aby se náplň zpevnila. Cheesecake potřete karamelem, vychlaďte a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Karamel na cheesecake se dá uvařit i přímo v plechovce – zavřené salko ponořte do hrnce s vodou a hodinu a půl vařte. Dnes už lze dokonce koupit salko karamel, díky čemuž odpadne karamelizace a příprava dortu se velmi zrychlí.