0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémový dort s karamelkami

Krémový dort s karamelkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krémový dort s karamelkami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 89
Více než hodinu Snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7286 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 763 g
Tuky 424 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémový cheesecake zaboduje sám o sobě. Co teprve, když ho doplníte o karamelky a vláčnou karamelovou polevu!

Suroviny

sušenky 125 g
např. karamelové Lotus, nebo běžné máslové
máslo 50 g
změklé
krémový sýr 600 g
např. Lučina, Philadephia, ricotta
mouka pšeničná hladká 3 PL
vanilkový extrakt 2 ČL
vejce 2 ks
zakysaná smetana 1 bal
bílá čokoláda 300 g
rozpuštěná ve vodní lázni
karamelové bonbony 6 ks
tvrdé, nahrubo nadrcené (třeba v hmoždíři)
kondenzované mléko 1 bal
slazené (Salko), nebo karamelizované (Salko karamel) - v tom případě vynechte krok 1

1 Předehřejte troubu na 220 °C. Kondenzované mléko vlijte do zapékací nádoby a důkladně zakryjte alobalem. Formu vložte do pekáče s vodou a hodinu až hodinu a půl pečte tak, abyste získali karamel, konzistencí podobný medu.

2 Troubu ztlumte na 180 °C. Sušenky s máslem promixujte na soudržnou hmotu. Napěchujte ji do dortové formy o průměru 20 cm a 10 minut předpékejte. Korpus nechte vychladnout. Troubu stáhněte na 140 °C.

3 Sýr prošlehejte s moukou a vanilkou. Přidejte vejce, zakysanou smetanu, čokoládu a promíchejte. Nadrcené karamelky rozprostřete na předpečený korpus a opatrně je zalijte směsí. Pečte 40–50 minut, aby se náplň zpevnila. Cheesecake potřete karamelem, vychlaďte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Karamel na cheesecake se dá uvařit i přímo v plechovce – zavřené salko ponořte do hrnce s vodou a hodinu a půl vařte. Dnes už lze dokonce koupit salko karamel, díky čemuž odpadne karamelizace a příprava dortu se velmi zrychlý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč