Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem

Bliny můžete podávat před sváteční večeří, ale fungují i na zahnání malého hladu během dne. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 32 blinů
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kynutí
PT20M
Opékání 0:20

Ingredience

    • 50 g pohankové mouky
    • 115 g světlé chlebové mouky
    • 1 lžička soli
    • 5g instantního droždí
    • 160ml crème fraîche
    • 160ml smetany ke šlehání
    • 2 střední vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 1,5 lžíce strouhaného křenu
    • špetka krupicového cukru
    • rostlinný olej na pánev
    • 4 menší vařené nebo pečené červené řepy (cca 300 g), nastrouhané nahrubo nebo nakrájené na plátky
    • 2–3 filety uzeného pstruha na obložení
    • 1 citron na pokapání
    • crème fraîche nebo zakysaná smetana k podávání
    • řeřicha na ozdobení 

Příprava jídla

1 Na bliny dejte obě mouky, sůl a droždí do mísy a promíchejte. Opatrně zahřejte crème fraîche a smetanu, aby byly vlažné, přimíchejte žloutky a vlijte k mouce. Ruční balonovou metlou prošlehejte dohladka. Překryjte mísu potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 45 minut kynout, až těsto zhoustne a udělají se na něm bublinky.

2 V jiné míse vyšlehejte z bílků sníh a jemně ho vmíchejte do vykynutého těsta spolu s křenem a krupicovým cukrem.

3 Na středním plameni rozehřejte těžkou pánev a lehce ji vymažte olejem. Vlijte vždy lžíci těsta a opékejte minutu po každé straně dozlatova. Pokračujte do spotřebování těsta.

4 Hotové bliny ozdobte červenou řepou, uzeným pstruhem pokapaným citronem, crème fraîche nebo zakysankou a řeřichou. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Opečené a vychladlé bliny můžete zamrazit až na 3 měsíce – proložte je kousky pečicího papíru. Před podáváním je nechte rozmrazit a v předehřáté troubě rozpékejte 5 minut, pak ozdobte a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Golden ring

Hrášková polévka s uzeným lososem

Klobásky ve slanině s šalotkovou bramborovou kaší

Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki

Houbové koláčky s kroupami a česnekovým dipem

Odlehčený bramborový salát

Vrstvený bramborový salát

Kapr s bramborovými pusinkami a vinnou omáčkou

Menu na Štědrý večer

Řepa 14x jinak

Přidat komentář