Krůta zapečená se zimní zeleninou

Krůta zapečená se zimní zeleninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1445 kcal
Bílkoviny 158 g
Cukr 49 g
Tuky 71 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Maso a příloha v jednom! Minimum špinavého nádobí.

Suroviny

kapusta 450 g
růžičková, uvařená, rozpůlená
pórek 2 ks
na tenká kolečka
máslo
na vymazání formy
muškátový oříšek špetka
strouhaný
krůtí prsa 600 g
pečená, na plátky
zakysaná smetana 200 ml
hořčice 2 PL
hrubozrnná
parmazán hrst
čerstvě strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C.

 

2

Do zapékací mísy vymazané máslem naskládejte kapustičky a pórek. Osolte a opepřete, posypte strouhaným muškátovým oříškem. Navrch naskládejte krůtí maso a na něj rovnoměrně naneste zakysanou smetanu smíchanou s hořčicí. Posypte hrstí strouhaného parmazánu. zapečte v zahřáté troubě.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit