Je dost vydatná na to, abyste si ji mohli dát i jako samostatný chod – třeba k večeři. Nejlépe chutná s liškami, ale klidně použijte i hříbky. Neexistuje univerzální recept; co rodina, to jiná verze. V polévce každopádně nesmějí chybět brambory, houby, smetana, kopr a vejce – rozklepnutá nebo uvařená natvrdo.
Suroviny
sušené houby
2
hrsti
sůl
kmín
1
špetka
brambory
4
ks
oloupané a nakrájené na kostičky
smetana ke šlehání
100
ml
mouka pšeničná hladká
2
PL
zakysaná smetana
100
ml
podle chuti
vejce
1
ks
ocet
na dochucení, lze vynechat
Postup
1
Houby zalijte přibližně litrem vody a osolte. Chvíli povařte a pak přisypte kmín a nakrájené brambory.
2
Vařte, dokud nejsou skoro měkké; trvá to asi čtvrt hodiny.
3
Ve smetaně ke šlehání rozkvedlejte mouku, vlijte do polévky a povařte.
4
Přidejte zakysanou smetanu, prohřejte a ochuťte koprem.
5
Rozklepněte do polévky vejce a rychle rozmíchejte. Dochuťte solí a případně octem.
Komentáře
09.06.2008 12:17
kopr a vejce
27.10.2008 16:12
Výborná
24.02.2010 06:55
výborná
09.06.2015 10:52
Vynikající! snědli jsme ji na
Vynikající! snědli jsme ji na posezení :)