0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí madrás

Kuřecí madrás

4.4 / 5. Počet hodnocení: 63
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3130 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 247 g
Tuky 143 g
Vláknina 214 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, vyvolává závislost!

Suroviny

rostlinný olej 3 PL
cibule 2 ks
oloupaná, nakrájená nadrobno
chilli paprička 1 ks
nakrájená, podle chuti zbavené semen
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 2 cm
kousek čerstvého, oloupaný, nastrouhaný
kurkuma (mletá) 1 ČL
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr čerstvý 1 ČL
mletá semena
kari koření 6
čerstvé nebo mražené
chilli sušené 1 ČL
kuře 1 ks
celé, naporcované na stehna, prsa a paličky
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
rajče 400 g
nakrájená
garam masala 1 ČL
koriandr čerstvý
čerstvý na ozdobu
citronová štáva
z 0,5 citronu, lze nahradit limetkou

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a nechte ji změknout; trvá to asi 5 minut. Přihoďte chilli papričky, česnek a zázvor a nechte 2–3 minuty opékat. Přisypte kurkumu, kmín, koriandr, listy kari, chilli koření a nechte ještě asi minutu opékejte.

2

Kuře osolte, opepřete, přidejte do pánve a opečte ho. Přilijte 300 ml vody, přidejte rajčata a vše přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte madrás půl hodiny pobublávat (pokud se bude voda vypařovat příliš rychle, dolijte ji). Nakonec přisypte koření garam masála a nechte odkryté ještě 10 minut vařit.

3

Na závěr dochuťte citrusovou šťávou a podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Množství chilli papriček a koření si můžete upravit podle vlastních preferencí.

Pálivé madrás
Toto kari se jmenuje podle regionu v jihovýchodní Indii, kde vzniklo. Madrás je název pro prášek kari i pokrm – kořeněné karí, které můžete dělat s kuřetem, vepřovým či jehněčím masem, a navzdory indických zvykům můžete potkat i variantu s mletým hovězím. Typické madrás má červenou barvu po papričkách a kurkumě a sladkokyselou chuť určenou rajčaty, citronem, limetkou nebo octem.

Související články

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč