Pozor, kuřecí Madrás vyvolává závislost! Indické kari s kuřecím masem je senzační jídlo z jednoho hrnce, které zasytí a jeho pikantní chuť je nezapomenutelná. A pokud nevěříte, recept na Madrás vyzkoušejte.
Suroviny
Postup
V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a nechte ji změknout; trvá to asi 5 minut. Přihoďte chilli papričky, česnek a zázvor a nechte 2–3 minuty opékat. Přisypte kurkumu, kmín, koriandr, listy kari, chilli koření a nechte ještě asi minutu opékejte.
Kuře osolte, opepřete, přidejte do pánve a opečte ho. Přilijte 300 ml vody, přidejte rajčata a vše přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte madrás půl hodiny pobublávat (pokud se bude voda vypařovat příliš rychle, dolijte ji). Nakonec přisypte koření garam masála a nechte odkryté ještě 10 minut vařit.
Na závěr dochuťte citrusovou šťávou a podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.
NĚCO NAVÍC
Množství chilli papriček a koření si můžete upravit podle vlastních preferencí.
Pálivé madrás
Toto kari se jmenuje podle regionu v jihovýchodní Indii, kde vzniklo. Madrás je název pro prášek kari i pokrm – kořeněné karí, které můžete dělat s kuřetem, vepřovým či jehněčím masem, a navzdory indických zvykům můžete potkat i variantu s mletým hovězím. Typické madrás má červenou barvu po papričkách a kurkumě a sladkokyselou chuť určenou rajčaty, citronem, limetkou nebo octem.