0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí madrás

Kuřecí madrás

4.4 / 5. Počet hodnocení: 59
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3010 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 235 g
Tuky 137 g
Vláknina 212 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, vyvolává závislost!

Suroviny

rostlinný olej 3 PL
cibule 2 ks
oloupaná, nakrájená nadrobno
chilli paprička 1 ks
nakrájená, podle chuti zbavené semen
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 2 cm
kousek čerstvého, oloupaný, nastrouhaný
1 ČL
kuk
2 ČL
mletý římský kmín
koriandr 1 ČL
mletá semena
kari koření 6
čerstvé nebo mražené
chilli sušené 1 ČL
kuře 1 ks
celé, naporcované na stehna, prsa a paličky
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
rajče 400 g
nakrájená
1 ČL
koření garam masála
koriandr
čerstvý na ozdobu
citronová štáva
z 0,5 citronu, lze nahradit limetkou

1 V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a nechte ji změknout; trvá to asi 5 minut. Přihoďte chilli papričky, česnek a zázvor a nechte 2–3 minuty opékat. Přisypte kurkumu, kmín, koriandr, listy kari, chilli koření a nechte ještě asi minutu opékejte.

2 Kuře osolte, opepřete, přidejte do pánve a opečte ho. Přilijte 300 ml vody, přidejte rajčata a vše přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte madrás půl hodiny pobublávat (pokud se bude voda vypařovat příliš rychle, dolijte ji). Nakonec přisypte koření garam masála a nechte odkryté ještě 10 minut vařit. Na závěr dochuťte citrusovou šťávou a podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Množství chilli papriček a koření si můžete upravit podle vlastních preferencí.

Pálivé madrás

Toto kari se jmenuje podle regionu v jihovýchodní Indii, kde vzniklo. Madrás je název pro prášek kari i pokrm – kořeněné karí, které můžete dělat s kuřetem, vepřovým či jehněčím masem, a navzdory indických zvykům můžete potkat i variantu s mletým hovězím. Typické madrás má červenou barvu po papričkách a kurkumě a sladkokyselou chuť určenou rajčaty, citronem, limetkou nebo octem.

 

 

 

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit