Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Lasagne s hovězím masem a rajčaty

Popis receptu: 

Recept na mé olíbené lasagne.

Autor: Michaela .
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1/2 balení lasagní (250 g)

    500 g rajčatové passaty (např. 1 krabička z Penny)

    200 g mletého hovězího masa

    50 g másla

    3-4 lžíce hladké mouky

    600 ml mléka

    strouhaný sýr (např. cheddar, niva, parmazán, gouda)

    3 stroužky česneku

    1 lžička cukru

    oregano, sůl, koření na pizzu, olej

     

Příprava jídla

Na trošce oleje osmahneme lehce osolené mleté maso, pridáme passatu a necháme probublávat. Mezi tím si v menším hrnci připravíme bešamel (rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, přiléváme mléko, přidáme špetku soli a mícháme do zhoustnutí).

Rajčatovou omáčku ochutíme prolisovaným česnekem, oreganem, solí, případně kořením na pizzu nebo těstoviny.

Dno zapékací mísi lehce pokryjeme červenou omáčkou, na omáčku dáme část bešamelu a trochu strouhaného sýra. Na směs naskládáme nevařené lasagne a takto vrstíme. Poslední vrstvu představuje omáčka, bešamel a sýr.

Vložíme do trouby předehřáté na 175 stupňů a zapíkáme do změknutí cca 35 minut.

REKLAMA

Přidat komentář