Suroviny
lasagne (těstovina)
½
bal
500
g
hovězí maso mleté
200
g
máslo
50
g
mléko
600
ml
např. niva, parmazán, gouda
česnek
3
cukr
1
PL
oregano
sůl
koření na pizzu
olej
Postup
1
Na trošce oleje osmahneme lehce osolené mleté maso, pridáme passatu a necháme probublávat.
2
Mezi tím si v menším hrnci připravíme bešamel (rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, přiléváme mléko, přidáme špetku soli a mícháme do zhoustnutí).
3
Rajčatovou omáčku ochutíme prolisovaným česnekem, oreganem, solí, případně kořením na pizzu nebo těstoviny.
4
Dno zapékací mísi lehce pokryjeme červenou omáčkou, na omáčku dáme část bešamelu a trochu strouhaného sýra.
5
Na směs naskládáme nevařené lasagne a takto vrstíme. Poslední vrstvu představuje omáčka, bešamel a sýr.
6
Vložíme do trouby předehřáté na 175 stupňů a zapíkáme do změknutí cca 35 minut.
Foto: PXhere.com