Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne s hovězím masem a rajčaty

Lasagne s hovězím masem a rajčaty

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1824 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 195 g
Tuky 74 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

lasagne (těstovina) ½ bal
500 g
mléko 600 ml
např. niva, parmazán, gouda
cukr 1 PL
oregano
sůl
koření na pizzu
olej

Postup

1

Na trošce oleje osmahneme lehce osolené mleté maso, pridáme passatu a necháme probublávat.

2

Mezi tím si v menším hrnci připravíme bešamel (rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, přiléváme mléko, přidáme špetku soli a mícháme do zhoustnutí).

3

Rajčatovou omáčku ochutíme prolisovaným česnekem, oreganem, solí, případně kořením na pizzu nebo těstoviny.

4

Dno zapékací mísi lehce pokryjeme červenou omáčkou, na omáčku dáme část bešamelu a trochu strouhaného sýra.

5

Na směs naskládáme nevařené lasagne a takto vrstíme. Poslední vrstvu představuje omáčka, bešamel a sýr.

6

Vložíme do trouby předehřáté na 175 stupňů a zapíkáme do změknutí cca 35 minut.

Foto: PXhere.com

Autor: machetka

Apetit magazín