0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lasagne s hovězím masem a rajčaty

Lasagne s hovězím masem a rajčaty

Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1824 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 195 g
Tuky 74 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

lasagne (těstovina) ½ bal
500 g
hovězí maso mleté 200 g
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 4 PL
mléko 600 ml
sýr
např. niva, parmazán, gouda
česnek 3
cukr 1 PL
oregano
sůl
koření na pizzu
olej

Postup

1

Na trošce oleje osmahneme lehce osolené mleté maso, pridáme passatu a necháme probublávat.

2

Mezi tím si v menším hrnci připravíme bešamel (rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, přiléváme mléko, přidáme špetku soli a mícháme do zhoustnutí).

3

Rajčatovou omáčku ochutíme prolisovaným česnekem, oreganem, solí, případně kořením na pizzu nebo těstoviny.

4

Dno zapékací mísi lehce pokryjeme červenou omáčkou, na omáčku dáme část bešamelu a trochu strouhaného sýra.

5

Na směs naskládáme nevařené lasagne a takto vrstíme. Poslední vrstvu představuje omáčka, bešamel a sýr.

6

Vložíme do trouby předehřáté na 175 stupňů a zapíkáme do změknutí cca 35 minut.

Foto: PXhere.com

Autor: machetka

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč