Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Lasagne s hovězím masem a rajčaty

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Lasagne s hovězím masem a rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do hodiny

Suroviny

lasagne 0.5 bal
500 g
hovězí maso mleté 200 g
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 4 PL
mléko 600 ml
sýr
např. niva, parmazán, gouda
česnek 3
cukr 1 PL
oregano
sůl
koření na pizzu
olej

Na trošce oleje osmahneme lehce osolené mleté maso, pridáme passatu a necháme probublávat. Mezi tím si v menším hrnci připravíme bešamel (rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, přiléváme mléko, přidáme špetku soli a mícháme do zhoustnutí).

Rajčatovou omáčku ochutíme prolisovaným česnekem, oreganem, solí, případně kořením na pizzu nebo těstoviny.

Dno zapékací mísi lehce pokryjeme červenou omáčkou, na omáčku dáme část bešamelu a trochu strouhaného sýra. Na směs naskládáme nevařené lasagne a takto vrstíme. Poslední vrstvu představuje omáčka, bešamel a sýr.

Vložíme do trouby předehřáté na 175 stupňů a zapíkáme do změknutí cca 35 minut.

Autor: machetka

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit