Lívance s ovesnými vločkami můžete podávat jako sladkou víkendovou snídani nebo jako vynikající moučník po nedělním obědem. Potřete je povidly promíchanými s kapkou rumu a posypte strouhaným tvarohem nebo je před podáváním ozdobte podle chuti.
Suroviny
Postup
250 ml mléka zahřejeme v rendlíku k varu. Vločky propláchneme vodou, zalijeme je 250 ml horkého mléka a necháme asi 20 minut odstát.
Potom přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a solí, vmícháme vejce a přilijeme 250 ml mléka.
Na středním ohni rozpalte lívanečník, důlky vytřete olejem a lžící do důlků klaďte těsto. Lívance opékejte po obou stranách dozlatova.
Hotové lívance potřeme švestkovými povidly rozmíchanými s rumem a posypeme strouhaným tvrdým tvarohem nebo dáme doprostřed kopeček zakysané smetany. Lívance můžeme též polít mírně rozehřátým medem a sypat strouhanými vlašskými ořechy.
Ilustrační foto: Unsplash.com