Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lívance s ovesnými vločkami

Lívance s ovesnými vločkami

Hodnocení receptu
3.7/5 Počet hodnocení: 88
Do 30 minut Velmi snadné Cca na 10 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1555 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 241 g
Tuky 32 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lívance s ovesnými vločkami můžete podávat jako sladkou víkendovou snídani nebo jako vynikající moučník po nedělním obědem. Potřete je povidly promíchanými s kapkou rumu a posypte strouhaným tvarohem nebo je před podáváním ozdobte podle chuti. 

Suroviny

mléko 500 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
rostlinný olej
na vytření lívanečníku
švestková povidla
k podávání
tuzemský, na naředění povidel
nastrouhaný, k podávání
k podávání
k podávání
k podávání

Postup

1

250 ml mléka zahřejeme v rendlíku k varu. Vločky propláchneme vodou, zalijeme je 250 ml horkého mléka a necháme asi 20 minut odstát.

2

Potom přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a solí, vmícháme vejce a přilijeme 250 ml mléka.

3

Na středním ohni rozpalte lívanečník, důlky vytřete olejem a lžící do důlků klaďte těsto. Lívance opékejte po obou stranách dozlatova.

4

Hotové lívance potřeme švestkovými povidly rozmíchanými s rumem a posypeme strouhaným tvrdým tvarohem nebo dáme doprostřed kopeček zakysané smetany. Lívance můžeme též polít mírně rozehřátým medem a sypat strouhanými vlašskými ořechy.

Ilustrační foto: Unsplash.com

 
Autor: evalofa

Apetit magazín