Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mámina sekaná
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 78
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5696 kcal
Bílkoviny 349 g
Sacharidy 705 g
Tuky 190 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

"Tohle byl mámin majstrštyk! Nejraději jsem jedla sekanou druhý den, postudenu, v housce s hořčicí a okurkou. A tak to mám dodnes,“ prozrazuje Katka Švejdová.

Suroviny

na kostičky
mléko 80 ml
slunečnicový olej 1 PL
+ na vytření pekáče
nadrobno
na nudličky
vejce 2 ks
majoránka (drhnutá) 3 ČL
nebo 2 lžičky provensálského koření
petrželka 1 hrst
nasekaná
česnek 4 stroužky
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice plnotučná 2 PL
kmín 1 ČL
nebo bramborová kaše
pažitka
nasekaná, na posypání brambor
k podávání

Postup

1

Kostičky chleba dejte do velké mísy a pokropte mlékem. Nechte 10 minut nasáknout.

2

Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli a slaninu asi 5 minut, až cibule změkne a zesklovatí.

3

Dejte do mísy a přidejte všechno mleté maso, vejce, majoránku nebo provensálské koření, petrželku, česnek, 2 lžičky soli a opepřete.

4

Dobře promíchejte rukama, můžete i hnětacími háky na šlehači či v robotu, ale zase to nepřehánějte, kostičky toustového chleba drží sekanou nadýchanou.

5

Ochutnejte, případně dokořeňte. Pokud si chcete být jisti dochuce- ním, opečte kousek směsi na pánvičce. Když se vám sekaná zdá mdlá, většinou ji stačí jen přisolit.

6

Troubu předehřejte na 180°C.

7

Pekáč lehce vytřete olejem a ze směsi v něm zformujte 1 velkou nebo 2 menší šišky. Potřete plnotučnou hořčicí a posypte kmínem. Mírně podlijte vodou a pečte zhruba hodinu dozlatova.

8

Podávejte nakrájené na plátky, s bramborami nebo kaší a nakládanými okurkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč