0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvová polévka se zázvorem a zakysanou smetanou

Mrkvová polévka se zázvorem a zakysanou smetanou

Hodnocení receptu
4.1 / 5. Počet hodnocení: 36
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 352 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 70 g
Tuky 0 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mrkev 1 kg
vývar zeleninový 1 kostka
zázvor (čerstvý)
olivový olej
máslo
sůl
pepř
limetová šťáva
lze nahradit šťávou z citronu
zakysaná smetana
za ozdobení

Postup

1

Mrkve nakrájíme na kostky a osmažíme na másle s olivovým olejem do sklovata (cca 15 minut).

2

Uvaříme si zeleninový vývar z 1 kostky a zalejeme s ním mrkev a cca 15 minut ještě povaříme.

3

Rozmixovat tyčovým mixérem a nastrouhat zázvor podle chuti. Nakonec dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou. 

4

Podáváme s kopečkem kysané smetany.

Foto: Pexels.com

Autor: machetka

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit