Mrkvová polévka se zázvorem je rychlý recept na zeleninovou krémovou polévku, které díky čerstvému zázvoru získá patřičnou pikantnost a zahřeje i v těch nejmrazivějších dnech. Hustá krémová mrkvová polévka si skvěle rozumí se zakysanou smetanou. Servírujte s chlebovými krutony, zelenými bylinkami nebo opraženými semínky. Jemná mrkvová polévka představuje ideální podzimní večeři i lehký oběd.
Suroviny
Postup
Mrkve nakrájejte na kostky a osmažte na másle s olivovým olejem do sklovata (cca 15 minut).
Uvařte si zeleninový vývar z 1 kostky, zalejte s ním mrkev a cca 15 minut ještě povařte.
Mrkev rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte podle chuti nastrouhaný čerstvý zázvor. Nakonec dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Podávejte s kopečkem kysané smetany.
Foto: Pexels.com