Orientální polévka z červené čočky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Orientální polévka z červené čočky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

čočka červená 1 hrnek
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 2
kurkuma (mletá) 1 PL
nebo kari koření
zázvor (čerstvý) 1 ks
cca 4 cm kus
citronová štáva 1 PL
nemusí být
1400 ml
krájená rajčata konzervované
vývar zeleninový 1.3 l
sůl
pepř
bylinky
čerstvé, na ozdobu

Čočku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a asi 5 minut opékejte. Poté přidejte kari a najemno nastrouhaný zázvor a nechte ještě minutku osmahnout. Přidejte čočku, krájená rajčata a  zalijte vývarem, dobře promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Dochuťte pepřem a solí a případně i šťávou z citrónu. 

Autor: perlazpolabi

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit