0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Orientální polévka z červené čočky

Orientální polévka z červené čočky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1658 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 206 g
Tuky 30 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

čočka červená 1 hrnek
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 2
kurkuma (mletá) 1 PL
nebo kari koření
zázvor (čerstvý) 1 ks
cca 4 cm kus
citronová štáva 1 PL
nemusí být
1400 ml
krájená rajčata konzervované
vývar zeleninový 1.3 l
sůl
pepř
bylinky
čerstvé, na ozdobu

Čočku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a asi 5 minut opékejte. Poté přidejte kari a najemno nastrouhaný zázvor a nechte ještě minutku osmahnout. Přidejte čočku, krájená rajčata a  zalijte vývarem, dobře promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Dochuťte pepřem a solí a případně i šťávou z citrónu. 

Autor: perlazpolabi

Apetit magazín

5 kroků, jak si snadno a rychle vyrobit domácí balkánský sýr
  • Jak na to

5 kroků, jak si snadno a rychle vyrobit domácí balkánský sýr

Láká vás domácí výroba sýrů? Zkuste začít od něčeho jednoduchého. Sýr balkánského typu je snadný na přípravu, nemusí zrát a rovnou čerstvý se nakládá do slaného nálevu. Odpadne vám tak spousta starostí a téměř okamžitě máte domácí pochoutku...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit