Tuhle polévku u nás miluje celá rodina. Červenou čočku a rajčata v konzervě jsou pořád po ruce, takže si ji můžete připravit prakticky kdykoli během chviličky.
Suroviny
čočka červená
1
hrnek
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
česnek
2
stroužky
kurkuma (mletá)
1
PL
nebo kari koření
zázvor (čerstvý)
4
cm
citronová šťáva
1
PL
konzervovaná rajčata krájená
1
konzerva
400g
vývar zeleninový
1,3
l
sůl
pepř
bylinky
čerstvé, na ozdobu
Postup
1
Čočku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek, asi 5 minut opékejte.
2
Poté přidejte kari a najemno nastrouhaný zázvor a nechte ještě minutku osmahnout. Přidejte čočku, krájená rajčata a zalijte vývarem, dobře promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu.
3
Vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Dochuťte pepřem a solí a případně i šťávou z citrónu.
Ilustrační foto: ImageProfessionals