Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1740 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 223 g
Tuky 30 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle polévku u nás miluje celá rodina. Červenou čočku a rajčata v konzervě jsou pořád po ruce, takže si ji můžete připravit prakticky kdykoli během chviličky.

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
nebo kari koření
zázvor (čerstvý) 4 cm
vývar zeleninový 1,3 l
sůl
pepř
bylinky
čerstvé, na ozdobu

Postup

1

Čočku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek, asi 5 minut opékejte.

2

Poté přidejte kari a najemno nastrouhaný zázvor a nechte ještě minutku osmahnout. Přidejte čočku, krájená rajčata a  zalijte vývarem, dobře promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu.

3

Vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Dochuťte pepřem a solí a případně i šťávou z citrónu. 

Ilustrační foto: ImageProfessionals

Autor: perlazpolabi

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...