Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2378 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 188 g
Tuky 160 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli máte rádi mák, budete nadšeni! Můžete ho ale také z receptu vypustit, získáte tak vanilkové suflé. Namísto máku můžete dát také 130 g strouhaných lískových oříšků (těmi také vysypte formu) a kapku třešňové pálenky.

Suroviny

mléko 380 ml
vejce 5 ks
žloutky a bílky oddělené
mák mletý 100 g
na vymazání formy
na posypání

Postup

1

Do rendlíku vsypte mouku a postupně do ní za stálého prošlehávání metlou přilévejte mléko. Pak přidejte dva žloutky, 50 g cukru, vanilku a máslo. Rendlík dejte na mírný oheň a za stálého míchání vše pět minut prohřívejte.

2

Povařenou směs přesuňte do misky a míchejte vařečkou do zchladnutí; vanilku předtím vyjměte. Potom vmíchejte tři žloutky, mák, sníh ze všech bílků a 50 g cukru.

3

Mísu na suflé vymažte a vysypte cukrem, naplňte hmotou a v troubě vyhřáté na 175/155 °C pečte asi čtyřicet minut.

4

Podávat můžete s vanilkovou omáčkou či švestkami, ale skvělé je samo o sobě, a to dokonce i zchladlé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč