Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2378 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 188 g
Tuky 160 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli máte rádi mák, budete nadšeni! Můžete ho ale také z receptu vypustit, získáte tak vanilkové suflé. Namísto máku můžete dát také 130 g strouhaných lískových oříšků (těmi také vysypte formu) a kapku třešňové pálenky.

Související recepty

Suroviny

mléko 380 ml
vejce 5 ks
žloutky a bílky oddělené
mák mletý 100 g
na vymazání formy
na posypání

Postup

1

Do rendlíku vsypte mouku a postupně do ní za stálého prošlehávání metlou přilévejte mléko. Pak přidejte dva žloutky, 50 g cukru, vanilku a máslo. Rendlík dejte na mírný oheň a za stálého míchání vše pět minut prohřívejte.

2

Povařenou směs přesuňte do misky a míchejte vařečkou do zchladnutí; vanilku předtím vyjměte. Potom vmíchejte tři žloutky, mák, sníh ze všech bílků a 50 g cukru.

3

Mísu na suflé vymažte a vysypte cukrem, naplňte hmotou a v troubě vyhřáté na 175/155 °C pečte asi čtyřicet minut.

4

Podávat můžete s vanilkovou omáčkou či švestkami, ale skvělé je samo o sobě, a to dokonce i zchladlé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...