Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněná kuřecí prsa ve smetanové omáčce s chřestem a hráškem
Plněná kuřecí prsa ve smetanové omáčce s chřestem a hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněná kuřecí prsa ve smetanové omáčce s chřestem a hráškem

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4220 kcal
Bílkoviny 264 g
Sacharidy 44 g
Tuky 330 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte-li recept na lehký oběd či večeři, jste na správné adrese. Kuřecí prsa naplněná sýrovou nádivkou se smetanovou omáčkou by byla skvělá i jen tak, přidejte ovšem čerstvý chřest a svěží zelený hrášek a vznikne dokonalý jarní pokrm, který budete v sezoně chřestu vařit zas a znova.

Suroviny

strouhaná
nebo čerstvý smetanový sýr
nakrájená nadrobno
petrželka 1 ČL
hladkolistá, nasekaná
větší
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
podrcené
tuhé konce odlámané
mražený hrášek 70 g
nebo čerstvý
zámecké, k podáváné
bylinky 1 PL
např. kopr, pažitka, petrželka, řeřicha – nasekané podle potřeby

Postup

1

Smíchejte v misce nastrouhanou mozzarellu, ricottu, sušenou šunku a nasekanou petrželku. Kuřecí prsa osolte, opepřete, ostrým nožem podélně (naplocho) nařízněte, aby vznikly kapsy. Naplňte je směsí ze sýra, bylinek a sušené šunky a uzavřete párátky, aby sýr nevytekl.

2

Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a opečte prsa z obou stran, polévejte přitom trochou másla ze dna pánve. Jakmile je maso z obou stran zlatavé, ztlumte plamen na minimum, podlijte prsa troškou vody, jen abyste pokryli dno pánve (nebo vývaru, máte-li), a přiklopte poklicí – jde o to, aby se maso v páře dodělalo.

3

Pak odklopte poklici, vlijte smetanu, přidejte česnek a vařte, aby smetana zhoustla a trochu se zredukovala. Přidejte chřest a vařte, dokud nezkřehne – pokud jsou výhonky silné, můžete na chvíli přiklopit. Potom vsypte hrášek a nechte prohřát a posypte parmazánem.

4

Podávejte s čerstvě uvařenými zámeckými bramborami, smíchanými s poslední lžící másla a nasekanými bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín