Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s kapustou, orzem a klobáskou

Polévka s kapustou, orzem a klobáskou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3575 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 592 g
Tuky 37 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masovým kuličkám to sluší i v polévce! Stačí přidat kapustu, těstovinovou rýži a fazole a opravdová hostina je na světě.

Suroviny

olivový olej 1 PL
tepelně neopracovaných klobásek, zbavených střívka a z hmoty vytvarované kuličky
česnek 4 stroužky
na tenké plátky
řapíkatý celer 2 ks
vývar kuřecí 2 500 ml
nebo zeleninového
těstovinová rýže 250 g
kapusta 700 g
konzerva, scezené, propláchnuté
sůl
nastrouhaný najemno
chilli sušené
pepř

Postup

1

Ve velkém rendlíku či hrnci na středním ohni rozehřejte olej. Vložte kuličky z klobásek a za častého promíchání opékejte 4—5 minut, dokřupava a dozlatohněda. Vyjměte z rendlíku a odložte.

2

Do rendlíku dejte česnek a řapíkatý celer a za stálého míchání 1–2 minuty opékejte dozlatova, ale opatrně, aby česnek nezhořkl. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.

3

Vsypte orzo a vařte podle návodu na obalu tak dlouho, aby mu zbývaly ještě 2–3 minuty do uvaření podle vaší chuti. Pak přidejte kapustu, fazole a klobásové kuličky a vařte ještě 2–3 minuty, aby se prohřály a orzo provařilo. Podle chuti dosolte.

4

Podávejte posypané nastrouhaným sýrem, chilli papričkou a pepřem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...