Masovým kuličkám to sluší i v polévce! Stačí přidat kapustu, těstovinovou rýži a fazole a opravdová hostina je na světě.
Suroviny
Postup
Ve velkém rendlíku či hrnci na středním ohni rozehřejte olej. Vložte kuličky z klobásek a za častého promíchání opékejte 4—5 minut, dokřupava a dozlatohněda. Vyjměte z rendlíku a odložte.
Do rendlíku dejte česnek a řapíkatý celer a za stálého míchání 1–2 minuty opékejte dozlatova, ale opatrně, aby česnek nezhořkl. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.
Vsypte orzo a vařte podle návodu na obalu tak dlouho, aby mu zbývaly ještě 2–3 minuty do uvaření podle vaší chuti. Pak přidejte kapustu, fazole a klobásové kuličky a vařte ještě 2–3 minuty, aby se prohřály a orzo provařilo. Podle chuti dosolte.
Podávejte posypané nastrouhaným sýrem, chilli papričkou a pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )