Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3529 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 227 g
Tuky 186 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Raclette vymysleli švýcarští pastýři – po večerech se posilňovali sýrem napíchnutým na klacek a rozpečeným nad žhavými uhlíky. Spolu s bramborami či pečivem je tohle prosté selské jídlo skvělé i dnes!

Suroviny

se slupkou, pečlivě omyté
na kostičky
gouda 250 g
na kostičky
eidam 250 g
na kostičky
hořčice francouzská 2 PL
kmín 1 ČL
mletý
na malé klínky
k podávání
k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Brambory zabalte do alobalu a podle velikosti je pečte pětatřicet až pětačtyřicet minut. Mezitím si připravte hořčičné omáčky: v jedné misce smíchejte lžíci hořčice s kmínem, ve druhé lžíci hořčice s paprikou.

2

Každý ze stolovníků si dává do zapékací mističky několik kostek sýra namočených v hořčičných omáčkách, případně kousky cibule. Rozpuštěný sýr se jí s upečenými bramborami, šunkou a prosciuttem.

RACLETTE Klacky na rozpékání sýra jsou minulostí; dnes se na raclette používají elektrické přístroje. Mívají vrchní desku z mramoru nebo litiny, která vydává teplo, a pod ni se umisťují litinové nebo teflonové pánvičky se sýrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...