Tohle jídlo se jmenuje po jednom švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě a podává se jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord.
Suroviny
hovězí maso mleté
500
g
žloutek
4
ks
worchestrová omáčka
1
PL
cibule
1
ks
nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kapary
2
PL
nasekané
červená řepa
3
PL
nakládaná, nadrobno nakrájená
pažitka
2
PL
nasekaná
několik lžic na naředění
máslo
2
PL
slunečnicový olej
2
PL
k podávání
fazolky zelené
blanšírované, k podávání, lze nahradit brokolicí či chřestem
Postup
1
Promíchejte maso, žloutky, worcester, cibuli, osolte a opepřete. Zapracujte kapary, řepu i pažitku. Je-li směs moc hustá, přidejte trochu smetany.
2
Tvarujte karbanátky a opékejte je v pánvi na rozehřáté směsi másla a oleje 3 minuty z každé strany (pokud chcete hodně propečené maso, strčte karbanátky na 15 minut do trouby).
3
Podávejte s opékanými bramborami a sezonní zeleninou.
NĚCO NAVÍC
Biff Lindström (pojmenovaný po švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě) se podává jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord. Někdy se ještě doplňuje volským okem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů)
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů)
- Karbanátky na 32 způsobů: masové, bezmasé, luštěninové i zeleninové(32 receptů)