
Karbanátky Lindström
Tohle jídlo se jmenuje po jednom švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě a podává se jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord.
Vydání: 2009/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení 6 minut
Smažení 6 minut
P
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 4 žloutky
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce kaparů, nasekaných
- 3–4 lžíce nadrobno nakrájené nakládané červené řepy
- 2 lžíce pažitky, nasekané
- několik lžic smetany ke šlehání na naředění
- 2 lžíce másla + 2 lžíce slunečnicového oleje
- opékané brambory a blanšírované fazolky, brokolice nebo chřest k podávání
Příprava jídla
1 Promíchejte maso, žloutky, worcester, cibuli, osolte a opepřete. Zapracujte kapary, řepu i pažitku. Je-li směs moc hustá, přidejte trochu smetany.
2 Tvarujte karbanátky a opékejte je v pánvi na rozehřáté směsi másla a oleje 3 minuty z každé strany (pokud chcete hodně propečené maso, strčte karbanátky na 15 minut do trouby).
3 Podávejte s opékanými bramborami a sezonní zeleninou.
NĚCO NAVÍC
Biff Lindström (pojmenovaný po švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě) se podává jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord. Někdy se ještě doplňuje volským okem.
2 Tvarujte karbanátky a opékejte je v pánvi na rozehřáté směsi másla a oleje 3 minuty z každé strany (pokud chcete hodně propečené maso, strčte karbanátky na 15 minut do trouby).
3 Podávejte s opékanými bramborami a sezonní zeleninou.
NĚCO NAVÍC
Biff Lindström (pojmenovaný po švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě) se podává jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord. Někdy se ještě doplňuje volským okem.
Přidat komentář