Tyhle knedlíky jsou podle dietoložky Karolíny Hlavaté ideální pro redukční diety.
1 Ricottu promíchejte s parmazánem, škrobem a žloutky. Ochuťte solí a pepřem. Toustový chléb nakrájejte na drobné kostičky a vmíchejte je ke směsi z ricotty.
2 Těsto nechte v lednici odležet asi 30 minut. Hotové těsto dohustěte podle potřeby troškou mouky (pokud jste měli hodně řídkou ricottu, přidejte ještě trochu toustového chleba). Z těsta utvořte malé knedlíčky asi o velikosti pingpongového míčku a povařte je 10–15 minut (podle velikosti) v osolené vodě.
NÁZOR ŠÉFKUCHAŘE
„Co mám na tomhle knedlíku rád? Je prostě dobrý!“ směje se šéfkuchař hotelu Mandarin Oriental Jiří Štift. Ricottové knedlíky inspirované italskými canederli jsou podle něj nejlepší jako vložka do polévky – rajčatové nebo řeřichové. Skvěle se ale hodí i jako předkrm, přelité šalvějovým máslem a posypané pořádnou vrstvou parmazánu.
S ČÍM SI JE DÁT...
Knedlíky s chřestem a smrži: Uvařte 1/2 svazku bílého a 1/2 svazku zeleného chřestu a pak ho překrájejte na 4cm špalíčky. 2 menší hrsti smržů properte, osušte a nakrájejte na plátky. Na lžíci másla zpěňte pokrájené smrže, přidejte k nim chřest a prohřejte. Dochuťte solí a pepřem a lístky čerstvého tymiánu. Podávejte s ricottovým knedlíkem ohřátým na másle a sypaným parmazánem.
Komentáře
Markéta Hladká
24.02.2016 18:07
Z dvojité dávky mi vyšly 4
Z dvojité dávky mi vyšly 4 porce. Ale knedlíky jsou opravdu luxusní !!!