
Ricottové vafle à la mrkvový dort
Mrkvový dort nikdy neomrzí, proměňte ho v nejlepší snídani pod sluncem.
Ingredience
- 200 g ricotty
- 200 ml mléka
- 1–2 lžíce třtinového cukru šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče
- 1/2 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
- 1–2 lžičky mleté skořice
- 3 vejce
- 40 g jemně namletých vlašských či lískových ořechů
- 120 g hladké mouky
- 1/2 sáčku (6 g) prášku do pečiva
- 1 střední mrkev, nastrouhaná najemno
- špetka soli
- hrst sekaných vlašských ořechů
- olej ve spreji, rostlinný olej či přepuštěné máslo na vytření plotýnek
- zakysaná smetana
- kokosový nebo javorový sirup
- maliny, čerstvé a/nebo lyofilizované,
- zrnka z granátového jablka
- lístky čerstvé bazalky nebo máty
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Ricottu prošlehejte s mlékem, cukrem, šťávou a kůrou z pomeranče, vanilkou, skořicí a žloutky a do směsi zašlehejte mix mouky a strouhaných oříšků s práškem do pečiva, který jste předem přesili přes jemné sítko, a nastrouhanou mrkev. Opatrně stěrkou do těsta zapracujte pevný sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli a nakonec i sekané ořechy. Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.
2 Podávejte s kopečkem zakysané smetany, polité sirupem, ozdobené malinami, zrnky granátového jablka, drcenými lyofilizovanými malinami a lístky bazalky nebo máty.
Přidat komentář