Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné 3 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5119 kcal
Bílkoviny 491 g
Sacharidy 380 g
Tuky 177 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rizoto s hlívou ústřičnou a slaninou připravíte do třiceti minut, třeba jako romantickou večeři nebo rychlý oběd. Má krémovou konzistenci, lahodnou houbovou chuť a nepotřebujete na něj mnoho ingrediencí.

Suroviny

na osmažení hlívy
hlíva ¼ kg
slanina 150 g
rýže 400 g
vývar zeleninový
ze 2 bujónů
sůl
pepř

Postup

1

Na másle osmažte nakrájenou hlívu ústřičnou, přidejte slaninu na kostky a osmažte. 

2

Přisypte rýži a opékejte, po chvilce zalijte zeleninovým vývarem a 15 a 20 minut vařte bez míchání, než bude rýže uvařená na skuz. 

3

Přidejte kysanou smetanu, prohřejte a dochuťte pepřem a solí. Nakonec posypte parmezánem.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: machetka

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...