Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rizoto s hlívou a slaninou

Rizoto s hlívou a slaninou

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5119 kcal
Bílkoviny 491 g
Sacharidy 380 g
Tuky 177 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vývar zeleninový 2
rýže 400 g
sůl
pepř

Postup

1

Na másle osmažíme nakrájenou hlívu ústřičnou, přidáme slaninu na kostky a osmažíme. 

2

Přisypeme rýži a opékáme, po chvilce zalijeme zeleninovým vývarem a 15 a 20 minut vaříme bez míchání, než bude rýže uvařená na skuz. 

3

Přidáme kysanou smetanu, prohřejeme a dochutíme pepřem a solí. Nakonec posypeme parmezánem.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: machetka

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč