Rizoto s hlívou ústřičnou a slaninou připravíte do třiceti minut, třeba jako romantickou večeři nebo rychlý oběd. Má krémovou konzistenci, lahodnou houbovou chuť a nepotřebujete na něj mnoho ingrediencí.
Suroviny
na osmažení hlívy
hlíva
¼
kg
slanina
150
g
rýže
400
g
vývar zeleninový
ze 2 bujónů
zakysaná smetana
1
kelímek
sůl
pepř
Postup
1
Na másle osmažte nakrájenou hlívu ústřičnou, přidejte slaninu na kostky a osmažte.
2
Přisypte rýži a opékejte, po chvilce zalijte zeleninovým vývarem a 15 a 20 minut vařte bez míchání, než bude rýže uvařená na skuz.
3
Přidejte kysanou smetanu, prohřejte a dochuťte pepřem a solí. Nakonec posypte parmezánem.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com