0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžový pudink Malta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4628 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 426 g
Tuky 257 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle skandinávský dezert vás dostane chutí a hlavně promyšlenou kombinací textur: hebké rýže, křupavých mandlí a ledového sorbetu. 

Suroviny

máslo 1 PL
rýže kulatozrnná 200 g
na rizoto
krupicový cukr 100 g
kardamom 1 špetka
mletý
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá
sůl 1 špetka
mléko 1 l
amaretto 2 PL
likér
mandle 200 g
nasekané nahrubo
smetana ke šlehání 300 ml
33%
Na malinový sorbet
malinové pyré 200 g
viz Něco navíc
malinové pyré 4 PL
na dokončení
krupicový cukr 30 g
cukr 30 g
glukóza
Na dokončení
maliny 1 hrst
čerstvé
ovoce lyofilizované (sušené mrazem) 1 PL
lyofilizované maliny, drcené, koupíte např. na www.mixit.cz
mandle loupané 1 hrst

1 V rendlíku rozehřejte máslo a vsypte rýži, krátce opražte, pak přidejte cukr, kardamom, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku, špetku soli a přilijte 360ml vody a mléko. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte, dokud rýže nebude al dente. Pak odstavte, vmíchejte amaretto a mandle a dejte vychladnout. Potom ušlehejte smetanu a vmíchejte ji do rýže.

2 Na sorbet: malinové pyré přiveďte k varu, stáhněte ze sporáku a vmíchejte cukr s glukózou. Dejte do zmrzlinovače a umíchejte sorbet. Dejte jej aspoň na 1 hodinu do mrazáku.

3 Rýži rozdělte do talířů, ozdobte čerstvými malinami, drcenými sušenými malinami i odloženým pyré a mandlemi a nakonec dejte do každého talíře noček malinového sorbetu.

NĚCO NAVÍC
Malinové pyré koupíte např. v Makru (též pod názvem coulis), nebo si je připravte sami: čerstvé či mražené maliny krátce povařte, protřete přes jemné síto a případně doslaďte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit