Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžový pudink Malta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4616 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 423 g
Tuky 257 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle skandinávský dezert vás dostane chutí a hlavně promyšlenou kombinací textur: hebké rýže, křupavých mandlí a ledového sorbetu. 

Suroviny

rýže kulatozrnná 200 g
na rizoto
kardamom 1 špetka
mletý
semínka vyškrábnutá
sůl 1 špetka
likér
mandle 200 g
nasekané nahrubo
Na malinový sorbet
viz Něco navíc
na dokončení
hroznový cukr (glukóza) 30 g
Na dokončení
maliny 1 hrst
čerstvé
lyofilizované maliny, drcené, koupíte např. na www.mixit.cz

Postup

1

V rendlíku rozehřejte máslo a vsypte rýži, krátce opražte, pak přidejte cukr, kardamom, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku, špetku soli a přilijte 360ml vody a mléko. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte, dokud rýže nebude al dente. Pak odstavte, vmíchejte amaretto a mandle a dejte vychladnout. Potom ušlehejte smetanu a vmíchejte ji do rýže.

2

Na sorbet: malinové pyré přiveďte k varu, stáhněte ze sporáku a vmíchejte cukr s glukózou. Dejte do zmrzlinovače a umíchejte sorbet. Dejte jej aspoň na 1 hodinu do mrazáku.

3

Rýži rozdělte do talířů, ozdobte čerstvými malinami, drcenými sušenými malinami i odloženým pyré a mandlemi a nakonec dejte do každého talíře noček malinového sorbetu.

NĚCO NAVÍC
Malinové pyré koupíte např. v Makru (též pod názvem coulis), nebo si je připravte sami: čerstvé či mražené maliny krátce povařte, protřete přes jemné síto a případně doslaďte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín