Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z aromatických zelených lístků
Salát z aromatických zelených lístků
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z aromatických zelených lístků

4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 450 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 12 g
Tuky 42 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninu na salát a zálivku si můžete připravit pár hodin předem a uchovat je v chladničce. Dohromady je smíchejte až těsně před podáváním.

Suroviny

polníček ½ bal
čekanka 1
červená radicchio
Na zálivku
olivový olej panenský 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
balzamikový ocet 2 ČL
česnek ½ stroužku
drcený

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku.

2

Čekanku zbavte vnějších poškozených listů a vyřízněte košťálovitý střed. Rozeberte na listy, které překrájejte na kousky velikosti sousta.

3

Promíchejte čekanku s polníčkem a s prošlehanou zálivkou. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín