0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z aromatických zelených lístků

Salát z aromatických zelených lístků
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z aromatických zelených lístků

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 450 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 12 g
Tuky 42 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninu na salát a zálivku si můžete připravit pár hodin předem a uchovat je v chladničce. Dohromady je smíchejte až těsně před podáváním.

Suroviny

polníček 0.5 bal
čekanka 1
červená radicchio
Na zálivku
olivový olej panenský 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
balzamikový ocet 2 ČL
česnek 0.5 stroužku
drcený

1 Prošlehejte přísady na zálivku.

2 Čekanku zbavte vnějších poškozených listů a vyřízněte košťálovitý střed. Rozeberte na listy, které překrájejte na kousky velikosti sousta.

3 Promíchejte čekanku s polníčkem a s prošlehanou zálivkou. Ihned podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit